X

Everts & Friends 2009: totaal bijna 25.000 euro!

Op zondag 23 augustus werd op de Horensbergdam te Genk, bij schitterende weersomstandigheden (28°C) en voor zo’n 4.000 enthousiaste toeschouwers, de 4de editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ gereden, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel. Voor initiatiefnemer en organisator Stefan Everts dé gelegenheid om zich nog één keer, zij het op een originele en ontspannen manier, te meten met de nationale en wereldtop uit de MX1- en MX2-klasse.

Tegelijk genoten de kinderen van de door Stefan Everts geselecteerde goede doelen ‘Een Hart voor Limburg’ (Koning Boudewijnstichting) en ‘Fondatioun Kriibskrank Kanner’ (een Luxemburgs-Belgisch kinderkankerfonds) van de speciale aandacht van ‘The Legend’ en een ontspannend en spectaculair dagje motorcross.

Op maandag 7 december was Everts dan te gast bij de verschillende goede doelen. Foundatioun Kriibskrank Kanner (9.000 euro), De Berk (een basisschool voor kinderen met een lichte tot ernstige mentale handicap – 6.804 euro), Kids (aangepast onderwijs voor o.a. dove en slechthorende kinderen – 3.700 euro) en de Limburgse Stichting voor Autisme (5.000 euro) ontvingen hun cheque uit handen van de tienvoudige wereldkampioen zelf.

Voor volgend jaar staat de ‘Everts & Friends Charity Race’ op woensdag 21 juli 2010 (nationale feestdag) op de kalender.

Credit foto: JDM