X

De terugkeer van Mugen!

De naam Mugen klinkt nostalgische MX-fans als muziek in de oren. Van 1976 tot 1991 produceerde Mugen de beruchte “Banzai” kits die heel wat Honda’s op het podium brachten. Vervolgens behaalde Mugen succes in de autosport met overwinningen in F1, Formule 3000, Formule Nippon en American Le Mans.

Nu maakte Mugen dus een langverwachte comeback in Europa met een volledig nieuwe kit voor de CRF250R/450R met injectie. De Mugen CRF450R kit, die bestaat uit een cilinder en cilinderkop, ECU met exclusieve Mugen mapping en al zeggen ze het zelf: een erg gizmo titanium uitlaatsysteem. Deze kit werd niet alleen uitvoerig getest op de testbank bij Mugen in Japan, maar ook in de praktijk. Eerst in het thuisland door een All-Japan MX rijder en vervolgens in Groot-Brittanië door een niet nader genoemde MX1 topper uit het Brits kampioenschap.

Mugen claimt een stijging van 17% koppel bij lage toeren, gekoppeld aan 7% bij hoge toeren. Power genoeg dus, maar toch voldoet de kit aan de geldende geluidsnormen zoals bleek uit een recente test in Groot-Brittannië. De kits voor de 2009 en 2010 CRF450 R zullen beschikbaar zijn begin 2010. Kort daarna komt de CRF250R op de markt. Prijzen en hoe deze kits te koop zullen zijn, is op dit moment nog niet bekend.

Meer informatie via Mugen Europe: http://www.mugeneuro.com/Contact/Default.aspx

Foto credit: Honda