X

Despres klaar voor Dakar!

De Fransman Cyril Despres schreef vorig weekend de verschrikkelijke Los Andes extreme enduro in Chili op zijn naam. De Los Andes die plaats vond in het Andes gebergte, net buiten de Chileense hoofdstad Santiogo, was toe aan zijn eerste editie. Natuurlijk was de race ook de ideale smaakmaker voor de Dakar die sinds dit jaar door Zuid-Amerika trekt! De KTM-rijder was vorig jaar tweede in de ‘moeder aller rallyraids’, maar lijkt dus helemaal klaar voor revanche! Ook in de Dakar van 2010 komt Chili overigens weer ruim aan bod. Aprilia fabrieksrijder en local hero Francisco ‘Chaleco’ Lopez werd fraai derde in deze wedstrijd over één dag.

Cyril Despres: “De Red Bull Los Andes heeft alles in zich om uit te groeien tot één van de beste extreme enduro’s ter wereld.  Alle ingrediënten zijn aanwezig: een fantastisch omgeving, veel aandacht van de media en een enthousiast publiek. Na de chaos van de start zat ik zevende. Ik heb de eerste ronde dan gebruikt als een verkenningsronde zodat ik wist waar ik kon inhalen.

In de tweede ronde ben ik overgegaan tot de aanval en ik heb de leiding genomen op één van de enorme beklimmingen. Ik finishte uiteindelijk in 1 uur en 36 minuten, met 4 minuten voorsprong op Nicolas Urrutia. Met de Dakar in het vooruitzicht ben ik super tevreden met mijn gevoel op de motor. De Los Andes was fysiek ook heel veeleisend omdat we constant tussen de 2000 en de 2800 meter reden.” Despres won de Dakar in 2005 en 2007.

Credit foto’s: KTM