X

KTM winter teambuilding!

Het Red Bull-KTM fabrieksteam was al één van de grootste in de MX-paddock en de fusie met het De Carli team zorgt voor meer nieuwe gezichten. Om dat allemaal in goede banen te leiden, vonden ze het bij KTM wel het geschikte moment om de groepsgeest te versterken. En wat is er beter voor de sfeer dan… samen af zien! Voor de gelegenheid trok het team, inclusief rijders en monteurs naar een outdoor park in het Duitse Bad-Reichenhall.

Paalzitten was ooit een populair item in het Guinnes Book of Records. Wie weet heeft Herlings nu de smaak te pakken.

Op het menu van de oranje mannen (en vrouwen) stonden temperaturen onder 0°C, hindernissenpistes met touwen en planken en vooral veel hoogtewerk. Niet meteen een pretje dus. De bedoeling was om zo de samenwerking en het vertrouwen in elkaar te bevorderen. Claudio De Carli, de mentor van Tony Cairoli, nam letterlijk het voortouw en gaf het goede voorbeeld. De teambuildingdag was dan ook een groot success.

KTM’s offroad director Pit Beirer: “Momenten zoals deze moet je koesteren, ze zijn erg belangrijk zeker in tijden waar je vaak niet verder komt dan eindeloze e-mails! De verwachtingen in ons team voor 2010 zijn erg hoog en we kunnen onze ambities alleen waarmaken als we aan hetzelfde zeel trekken. Natuurlijk zijn we veeleisend voor onze rijders, maar ze staan er niet alleen voor. Iedereen moet beseffen dat elk individu binnen het team zich helemaal geeft.”

Hoewel Stefan Everts van geen kleintje vervaard is en de nodige ervaring heeft in ijzige survivaltoestanden dankzij 71° Noord (vorig jaar op RTL5 en 2BE) moest zelfs ‘The Legend’ een paar keer slikken: “Velen hadden het niet verwacht, maar alleen al door de hoogte van het touwenparcours moest ik mijn angst overwinnen!” Check de foto’s voor meer winterpret!

Credit foto’s: Jahn M.

[nggallery id=9]