X

Wesley Pittens wint eindejaarstrofee Lille!

Verrassing alom na afloop van de derde eindejaarstrofee in Lille. Want Wesley Pittens uit Vorstenbosch, Noord-Brabant, stond vooraf niet bepaald op het lijstje met favorieten. De pas 17-jarige Pittens was met een 2de en 4de plaats de meest regelmatige bij de Inters! Een mooie overwinning dus voor de oudere broer van Thierry.  Al kon de Nederlandse Honda rijder ook maximaal profiteren van de puntentelling tijdens de eindejaarstrofee waarbij de plaats overeen kwam met het gescoorde aantal punten.  In de eindstand had Pittens evenveel punten als tweevoudig wereldkampioen Sven Breugelmans, een betere tweede reeks besliste in het voordeel van #338.

Wesley Pittens had aan een 2de en 4de plaats genoeg voor de eindzege

Breugel eerste reeks, Van Nooten tweede

Betemo-aanwinst Breugelmans had de eerste reeks op zijn naam geschreven, maar kampte met technische problemen in de tweede reeks en ging er ook nog eens bij liggen. De overwinning in die tweede reeks ging vrij makkelijk naar Jurgen Van Nooten voor Ovaa-Suzuki’s Roy Gijsel . In de eerste manche moest Van Nooten echter naar de kant wegens pech.  Na Pittens, en Breugelmans mocht Marco Briers mee op het podium als derde.

Winterse modderbad workout

Iedereen heeft zo zijn favoriete methode om overtollige klootjes van de feesten weg te werken. En crossen komt hiervoor natuurlijk perfect in aanmerking. Zo goed de Breugelheide er gisteren bij lag, zo belabberd was de toestand van de baan vandaag. Doordat de ondergrond helemaal ontdooid was, zou het circuit sowieso zwaarder komen te liggen, maar de regen deed er nog een schepje bovenop. Erg jammer voor de organiserende Modderprossers/Bull MX’ers die harden hadden gewerkt aan hun klassieker. Van de massa ingeschreven piloten, bedankte er dan ook heel wat. Een zware beproeving dus, ook voor het publiek dat dankbaar gebruik maakte van de vuurhaarden om zich op te warmen. Toch bleef de sfeer opperbest en zowel de kantine als de feesttent deden gouden zaken.

Den ‘Breugel’ had kleine oogjes, maar knalde hard in reeks 1

Mad Dave domineert!

Bij de pitbikes stond er geen maat op David Segers, die beide reeksen won. En in de eerste reeks rolde de Segers zelfs het complete veld op!  Frank Van Homoet en Ivo Van Den Berghe mochten mee op het podium. Al bleef de fun factor in deze reeks toch primeren. Het publiek kon dan ook smullen van heel wat leuke duels waarin de GP-piloten Ken De Dycker en Manuel Priem zich niet in wilde laten kennen. Hopelijk beter weer volgend jaar voor de vierde editie!

Meer foto’s vind je hier bij René Van Tricht op http://www.fotorene.be/Lille%2027-12-2009/index.html

En hier, nog een tweede galerij van René: http://www.fotorene.be/Lille%2027-12-2009%20extra/index.html

RESULTATEN

[TABLE=8]

[TABLE=9]