X

De Carli Team viert 30-jarig bestaan

Op het motorcrosscircuit vanMalagrotta nabij Rome, vierde het De Carli team gisteren het 30ste jaar aanwezigheid in het wereldkampioenschap motorcross. Het evenement, met het team en de familie De Carli, werd bijgewoond door de voorzitter van de Italiaanse Motorrijdersfederatie, advocaat Giovanni Copioli, Antonio Cairoli, Alessio Chiodi, en, verbonden via video de Spanjaard Jorge Prado.  Verder waren ook nog Claudio Federici, Eric Camerlengo, Luca Cherubini, Emiliano Caprioli en Matteo Bonini aanwezig want ook zij speelden een belangrijke rol in het team.

In een speciale zone gaven een tiental jongeren een minicrossdemonstratie buiten competitie, gecoördineerd door de technici van het Milani-team, terwijl op het permanente circuit Simon Längenfeder, vorig jaar nog derde in het WK MX2 met het De Carli team, verschillende passages reed. Naast het circuit stond de structuur die door het team wordt gebruikt in alle MXGP-races van het wereldkampioenschap.

In 30 jaar geschiedenis heeft het team van Claudio De Carli 13 wereldtitels, 147 Grand Prix-overwinningen en 336 podiumplaatsen verzameld, met rijders Antonio Cairoli, Jorge Prado, Alessio Chiodi, Claudio Federici, Simon Längenfelder, Mattia Guadagnini, Max Nagl, Tanel Leok, Ken De Dycker, Eric Camerlengo en Glenn Coldenhoff. Een succesverhaal waarmee het aan de top van de motorcross in de wereld staat.

Een hoogtepunt van de avond was de overhandiging door meervoudig kampioen Antonio Cairoli van een speciaal ‘souvenir’ aan Claudio De Carli, om zoveel jaren van succes te bezegelen: een schrijn met twee helmen, die van zijn eerste gewonnen wereldkampioenschap (2004) en de laatste (2017), en zijn handtekening op de zin: ‘een succesvol team klopt met één hart’.

 

Foto: De Carli Racing