ADAC SXCup: Thomas en Maillard kampioen

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Amerikaan Kyle Chisholm deed zijn overwinning van gisteren nog eens vlotjes over in de finale. De Sturm-Kawasaki rijder was absoluut oustanding en weer moest Jason Thomas de duimen leggen nadat hij vanaf de tweede ronde aan de leiding had gereden.

Weer Kyle Chisholm

Chisholm vocht zich -net als gisteren- terug van in de tweede helft van het veld. Alsof de logica van vrijdag helemaal moest gerespecteerd worden, ging de derde plaats opnieuw naar een Amerikaan! Deze keer wel geen Heath Voss want die kwam in de finale al vroeg ten val. De vrij onbekende PJ Larsen ging met de derde plaats aan de haal. Cédric Soubeyras werd vierde, voor Daniel Siegl en Florent Richier.

Voor de tweede dag op rij verzorgde Chisholm een SX-demonstratie.

Via een prima tweede plaats in de herkansing haalde Yentel Martens deze keer wel de halve finale. De jonge Limburger was in de running voor een finaleplaats, maar finishte uiteindelijk als zevende.

Ondanks een tweede pandoering op rij eindigde de avond toch nog positief voor Jason Thomas. Want Dortmund vandaag was de laatste race die meetelde voor de ADAC SX Cup. De 30-jarige Amerikaan mag zich daardoor Duits SX kampioen noemen, Cole Siebler werd vice-kampioen. Hoewel Chisholm de helft van de wedstrijden miste pakte hij nog knap de derde plaats. Jason Thomas “Ik ben blij dat ik de titel heb kunnen winnen, maar ik was niet zo gelukkig met mijn prestatie vandaag. Chisholm reed vandaag enorm sterk en daar had ik geen verhaal tegen. Eigenlijk mag ik van geluk spreken dat hij er niet bij was in de andere races! Hopelijk loopt het morgen ” Vandaag, zondag vindt de afsluitende dag plaats, dan wordt beslist wie de titels ‘King and Prince of Dortmund” 2010 pakken.

Boris Maillard MX2 kampioen

Poor Jack! Het zit Jack Brunell vooralsnog niet mee in Dortmund. De Brit ging het weekend in als leider in de ADAC SX2 Cup, maar kende een rampzalige tweedaagse. Alleen in de eerste race kwam Brunell tot scoren en zo zag hij de titel definitief uit z’n vingers glippen. De Fransman Maillard, ex-Junior SX kampioen in Frankrijk, profiteerde maximaal en won zo de eindstand. Boris Maillard: “Mijn regelmaat heeft vruchten afgeworpen, ik ben er altijd in blijven geloven. Van bij het begin had ik trouwens mijn zinnen gezet op de titel. Ik ben heel tevreden voor mezelf en mijn team Pfeil-Kawasaki dat het ook gelukt is.”

Adam Chatfield ligt mooi op koers naar de titel van Prince of Dortmund.

Als troostprijzen voor de Engelsen bevestigde Adam Chatfield wel zijn goede vorm van vrijdag. Chatfield won de eindstand op zaterdag voor Maillard en Ashley Greedy.  En de onfortuinlijke Brunell? Die kon nauwelijks zelf geloven wat hem was overkomen: “Ik heb meer op de grond gelegen dan me lief was. Je houdt het gewoon niet voor mogelijk wat ik allemaal heb meegemaakt hier. Volgend jaar wil graag terug komen om revanche te nemen.” Of wie weet kan Brunell morgen nog voor een uitschieter zorgen?

Credit foto’s: ADAC

Uw reacties