Ben Townley is terug, en in stijl !

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na enkele jaren blessureleed lijkt Ben Townley nu volledig terug te zijn. Afgelopen weekend zette BT zijn overwinningsreeks in het Nieuw- Zeelands Supercrosskampioenschap verder en haalde de titel overtuigend binnen. Een hele opluchting voor de 25-jarige kiwi, daar het niveau van dit kampioenschap ook niet van de minsten is met oa. Cody Cooper erbij. Voor Ben zit het eerste deel van zijn come-back voorbereiding er nu op. In NZL reed hij nog op een privé kawasaki maar deze week reeds trok hij naar Californië om daar zijn nieuwe motor voor het AMA outdoor seizoen te testen. Recent nog vond Townley een plaats bij het Troy Lee Honda Team voor de outdoor series, waar hij in de 450 klasse wil meespelen voor de overwinningen.

Tot de outdoors beginnen is het plan voor Townley om enkele voorjaarswedstrijden in Europa te rijden en eventueel ook de eerste GP’s te betwisten. Hij mag dan wel op de startlijsten staan, niks is echter concreet waar of in welk team hij zou rijden. 1 ding is alvast zeker : Als hij deze voorjaarswedstrijden zou rijden zou het een grote aanwinst zijn voor de Europese wedstrijden, bovendien zou het voor Ben ook nog eens de mogelijkheid geven om te racen tegen zijn oude rivalen.

Wij zouden het alvast super vinden !

We kregen van Shayne Rice, een fotograaf uit NZL, een mooie gallery toegestuurd van BT101 op de Kawasaki in Nieuw-Zeeland ter promotie van zijn sponsors Red Bull en Troy Lee Designs. Deze kan je hieronder zien. Hier vindt je een video van Townley begin deze week op de nieuwe Honda.

LEES MEER  Blog: Supercross Houston review

[nggallery id=28]

Credits : Shayne Rice

Uw reacties