X

Sporza: MX1 GP’s niet meer live

Het gerucht dat Sporza, de live uitzendingen, van de MX1 GP’s zou schrappen deed al een tijdje de ronde. Teleurstellend nieuws dat vandaag helaas bevestigd werd in een email van Sporza. Toch betekent dat niet dat Sporza helemaal geen motorcross meer zal uitzenden in 2010.

Het is inderdaad zo dat het contract voor de live-uitzendingen van het motorcross is afgelopen en niet is verlengd. Wij hebben niet meer de mogelijkheden om de rechten te betalen. Toch zal u nog van elke GP in Sporza zondag een ruime samenvatting krijgen omstreeks 17.30 u” aldus de Sporza redactie.

Uiteraard is dit, na meer dan een decennium van live GP’s op tv, geen goede zaak voor de Belgische motorcross. Bovendien konden de live uitzendingen ook op heel wat Nederlandse kijkers rekenen. Het is vooralsnog onduidelijk of een andere Vlaamse TV-zender, de live uitzendingen van de MX1/MX2 GP’s wil overnemen. Met de uitzending van ruime samenvattingen laat Sporza de motorcrossfans niet in de kou staan. Al kan men zich, in het kader van overvolle programmaschema’s op zondagnamiddag, wel afvragen hoe “ruim” die samenvattingen nu wel gaan zijn. Iets zegt ons dat sommige MX-fans met een Facebook campagne gaan beginnen om de Motorcross GP’s  alsnog live in de Vlaamse huiskamers te krijgen.

Foto credit: Suzuki Racing/Ray Archer