X

Andrea Bonacorsi naar MXGP voor rest van 2024

Regerend EMX250 kampioen, Andrea Bonacorsi, zal de overstap maken naar de MXGP-klasse met het Monster Energy Yamaha Factory MXGP Team voor de rest van het 2024 seizoen en dit ter vervanging van Maxime Renaux die momenteel aan de kant staat door een blessure.

Bonacorsi zal samen met Calvin Vlaanderen op een YZ450FM rijden in de hoofdklasse na zijn indrukwekkende 450cc debuut vorig jaar, waar hij derde werd in de Open klasse tijdens de Monster Energy Motocross of Nations in Ernee, Frankrijk.

De 21-jarige Italiaan stapt over naar de hoofdklasse na zijn beste resultaat in zijn MX2-debuutseizoen de vorige keer in Trentino, waar hij derde werd in race twee. Bonacorsi richt zich nu volledig op het testen van zijn nieuwe YZ450FM terwijl hij uitkijkt naar zijn MXGP-debuut tijdens de vijfde ronde van het wereldkampioenschap motorcross in Agueda, Portugal.

Andrea Bonacorsi: “Ik kijk ernaar uit om over te stappen naar de 450-klasse. Het was geen makkelijke beslissing nadat ik in Trentino had laten zien dat ik vooraan kan rijden in de MX2, maar ik heb het gevoel dat de 450 veel beter bij me past en dat mijn potentieel veel groter is op deze motor. Mijn doel is om de motor zo snel mogelijk te leren kennen en om me weekend na weekend te verbeteren, zoals ik al deed in mijn rookie-seizoen in MX2. Voor mij zal de aanpak dus hetzelfde zijn, alleen in een nieuwe klasse.

Foto: Yamaha Racing