X

SX Dortmund: Drie op een rij voor Kyle Chisholm!

Na een ontgoochelend SX-seizoen in 2009 met  L&M Team San Manuel Yamaha kreeg het imago van Kyle Chisholm een ferme deuk.  De 22-jarige Amerikaan stond dan ook niet aan de start in Anaheim dit weekend, maar wel in het Duitse Dortmund. Daar bewees de Sturm-Kawasaki rijder wél dat hij het supercrossen nog niet verleerd is.

Flop in de VS, King in Duitsland?!

Chisholm reed op zondag naar zijn derde zege van het weekend. Meteen ook zijn makkelijkste overwinning, want deze keer was hij wel goed weg. Behalve de titel ‘King of Dortmund’ mocht de Amerikaan ook een reusachtige trofee en een Toyota Auris in ontvangst nemen. Kyle Chisholm: “Ik maakte het mezelf makkelijker vanavond want ik was beter weg en kon al snel aan de kop komen. Echt super ging het rijden wel niet, ik was te gespannen want nu lag de druk bij mij! Gelukkig kon ik het wel afmaken, echt een fantastisch gevoel.”

Daniel Siegl groeide in Dortmund boven zichelf uit!

Siegl brengt Westfalenhal in extase

Een fantastisch gevoel had ook thuisrijder Daniel Siegl die in de finale van de vierde naar de tweede plaats reed. De Suzuki rijder kreeg de steun van het publiek toen hij vanop de derde plaats naar Rodrigues, op dat moment tweede,  toereed. De podiumplaats van Siegl bezorgt hem zelfs een plaatsje in de geschiedenis van de Dortmund SX Cup. Het was al tien jaar geleden dat er nog eens een Duitser op het podium had gestaan!

In de eindstand over de drie dagen viel Siegl jammer genoeg net naast het podium.  De Amerikanen Jason Thomas en PJ Larsen mochten naast Chisholm op het ereschavot.  Door zijn schouderblessure opgelopen op vrijdag kon Jurgen Wybo maar op halve kracht strijd aan de bak maar Yentel Martens deed het zeker niet onaardig. In de herkansing pakte Yentel een uitstekende start op plaats drie. Daarna moest de jonge Belg nog enkele posities prijsgeven, maar de KTM-rijder liet wel zien dat hij het voorbije weekend veel had bijgeleerd.

De Dortmund formule klopt: gelijkwaardig deelnemersveld + mooie baan + randanimatie= sfeer & vol huis!

Maillard pakt uit in SX2

Wie dacht dat de ADAC SX2 titel Boris Maillard in de schoot was geworpen, kreeg vandaag lik op stuk. De jonge Fransman won beide races. Al moest hij vooral in de eerste reeks opletten voor de opzittende Chatfield. Diezelfde Adam Chatfield werd dan weer tot ‘Prince of Dortmund’ bekroond. In dat algemeen klassement ging de Brit, Maillard -en nog een Brit- Ashley Greedy vooraf. Rabbit Racing Kawaski rijder Maurice Klijn kwam via een knappe tweede plaats in de herkansing alsnog in de finales terecht. Eric Foguenne (vierde) en Nick Kouwenberg (vijfde) konden zich in deze LCQ helaas niet kwalificeren. In de tweede SX2 finale maakte Klijn overigens een goede indruk met een zevende plaats.

Zoals steeds bracht Dortmund geen topdeelnemersveld aan de start, maar het publiek kreeg wel spanning en spektakel. Ook het mooie circuit, aangelegd door de Belg Freddy Verherstraeten, kon op veel bijval rekenen. Kortom Dortmund bevestigde moeiteloos zijn toppositie onder de Duitse SX-wedstrijden. Volgend jaar volgt de 28ste editie!

[TABLE=14]

[TABLE=16]

[TABLE=15]

[TABLE=17]

Credit foto’s: ADAC & Magus Andersson