VIDEO: Travis Pastrana doet het weer!

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De Evil Knievel van de 21ste eeuw heeft het nieuwe jaar ingezet met een wereldrecord. In Long Beach, Californië, sprong Pastrana voor de ‘Red Bull No Limits New Year’ vanop een havenpier op een drijvende ramp. Pastrana leverde hiermee de verste sprong ooit voor een rallywagen. Zijn Subarau Impreza STI  vloog namelijk 269 feet of bijna 82 meter!  Goed voor een verbetering van het wereldrecord met meer dan 30 meter. Pastrana kwam hiervoor aangereden met een snelheid van 146 km/u. Meer dan 75.000 mensen daagden live op in Long beach en Pastrana’s stunt was ook live te zien op ESPN.

Travis Pastrana was ondanks de intensieve voorbereidingen toch erg zenuwachtig vertelde hij achteraf: “Heel de dag wist ik met mijn zenuwen geen blijf, maar zodra ik in de wagen zat verdween dat gevoel helemaal. Om het echt te doen was veel leuker dan de sprongen die ik als training had gemaakt! Toen ik landde kwam die muur die me moest afstoppen wel erg snel op me af! Ik ben gewoon blij dat ik en de auto niet verzopen zijn. Wat een manier om 2010 te beginnen!”

Credit foto: Christian Pondella/Red Bull Photofiles

Uw reacties

Ook te lezen

 • Max Anstie keert terug naar Star Racing-Yamaha

  Max Anstie keert terug naar Star Racing-Yamaha

  Wij hebben het al eerder gemeld maar het is nu definitief en officieel rond! Max Anstie keert terug bij Star Racing-Yamaha-Monster Energy. De Brit zal vanaf de wedstrijd in Southwick …
 • Entry-List FIM Junior World Championship 2024

  Entry-List FIM Junior World Championship 2024

  Volgende maand komt het FIM Junior Motocross World Championship naar Heerde. Hierbij vast de eerste deelnemerslijsten van de 65cc, 85cc en 125cc klasse met daarop maarlieft 295 rijders! Het gaat …
 • De WK Supercross kalender voor 2024

  De WK Supercross kalender voor 2024

  Het heeft wat langer geduurd dan verwacht maar de kalender van het FIM wereldkampioenschap Supercross is bekendgemaakt. Er staan vier wedstrijden op het programma in drie verschillende landen. Het begin …
 • Karlis Reisulis maakt de overstap naar de MX2

  Karlis Reisulis maakt de overstap naar de MX2

  Zoals eerder hier gemeld zal Karlis Alberts Reišulis voor Hutten Metaal Yamaha Racing (Monster Energy Yamaha Factory Racing MX2) gaat uitkomen tijdens de Grand Prix van Indonesië. Het was nog …