X

WEC 2010: Aubert naar E1

Na twee opeenvolgende wereldtitels in de E2 klasse, zal Johnny Aubert (KTM Farioli) zijn wereldtitel niet meer verdedigen. De Fransman zal dit seizoen uitkomen in de E1 klasse van het WEC (World Enduro Championship). De “Nordiste” zal zowel in het WEC als in het Frans kampioenschap een andere Franse ex-crosser op zijn pad tegenkomen: Antoine Meo.

Aubert beseft dan ook dat er hem een zware taak wacht. “Dit betekent een totaal nieuwe uitdaging voor mij, maar ook een nieuwe motivatie. Maar ik ben nog steeds even vastberaden en besef dat dit wel eens een WK van heel hoog niveau kan worden” laat Aubert op zijn website weten.

Het gerucht dat Aubert de E2 zou verlaten voor de E1, deed al geruime tijd de ronde. Het was vooral teammanager Fabio Farioli die de Fransman graag in de lichtste klasse van het WEC zag uitkomen. KTM won in 2009 dan wel de wereldtitels in E1 en E3 (met Ivan Cervantes) maar in de commercieel belangrijke E1 klasse stootten de Oostenrijkers zowel in 2008 als in 2009 op Mika Ahola. KTM hoopt, door Aubert in E1 uit te spelen, haar titelkansen gevoelig te vergroten.

De beslissing van Aubert om uiteindelijk voor E1 te kiezen, liep vertraging op door een duimblessure, die hem ook uit de ISDE weghield.    Aubert die oorspronkelijk de E2 klasse boven de E1 prefereerde, stemde na uitgebreid testwerk op de KTM EXC-F 250 en de nodige garanties inzake zijn contract toch in om de overstap te maken.

Foto Credit: KTM Images/Jonty Edmunds