X

Manuel Lettenbichler zet kroon op het werk in Getzenrodeo

Zes overwinningen uit zes races! Manuel Lettenbichler van Red Bull KTM Factory Racing heeft de overwinning in de GetzenRodeo opgeëist en daarmee de kroon op het werk gezet in een voor hem uitzonderlijk succesvol seizoen 2023. Mani won dit jaar alle wedstrijden van het WK Hard Enduro!

Lettenbichler maakte zijn bedoelingen op vrijdagavond duidelijk door de Red Bull Double Trouble proloog te winnen, tot groot genoegen van het publiek dat het hele GetzenRodeo-evenement twee dagen lang langs het parcours stond. Op zaterdag zette Mani zijn dominantie voort door ‘s ochtends de GetzenRace te winnen en daarna de finale van de GetzenChamp.

Het winnen van de GetzenChamp-finale was echter geen gemakkelijke taak voor Letti. De twee renners toonden superieure sportiviteit aan de zijde van naaste rivaal Billy Bolt en hielpen elkaar om een aantal van de zwaarste beklimmingen te overwinnen tijdens de slopende middagrace, maar het was Bolt die een groot deel van het multi-lap evenement aan de leiding reed. In de laatste 20 minuten maakte Bolt een klein foutje waardoor Lettenbichler aan de leiding kon komen – een voorsprong die hij helemaal uitbouwde tot aan de finish.

Mani, die als eerste de geblokte vlag bereikte, voltooide niet alleen het perfecte evenement met overwinningen in alle drie de onderdelen, maar realiseerde ook het perfecte seizoen met overwinningen in alle zes, zeer verschillende evenementen. Van de natte en veeleisende omstandigheden van de openingsronde van de Xross Hard Enduro Rally in Servië tot de iconische rotsklimmen van Red Bull Erzbergrodeo in Oostenrijk, Lettenbichler toonde voortdurend ongelooflijke snelheid en vaardigheid en verzekerde zich van back-to-back FIM Hard Enduro-titels.

Manuel Lettenbichler:Dat was zo’n zware race. We moesten zo diep graven om maar door te kunnen gaan. Billy reed echt goed en er waren een paar plaatsen waar we elkaar moesten helpen. Hij maakte een klein foutje en dat was alles wat ik nodig had om hem eindelijk te passeren. Daarna concentreerde ik me en reed ik zo soepel mogelijk naar de finish. Het was zo’n mega-evenement – het beste van het seizoen. Het publiek hier was wild. Over het hele parcours vandaag was er geen deel waar je ze niet kon horen, het niveau van de steun was waanzinnig, en niet alleen voor mij maar voor alle rijders. Het voelt geweldig om zes overwinningen op rij te behalen en om mijn seizoen hier thuis in Duitsland af te sluiten.

Resultaten: Ronde 6 – 2023 GetzenRodeo

1. Manuel Lettenbichler (GER), KTM, 1:35:52.50
2. Billy Bolt (GBR), Husqvarna, 1:38:25.50 +2:33.00
3. Mario Roman (ESP), Sherco, 1:36:34.89 +1 ronde
4. Teodor Kabakchiev (BUL), KTM, 1:41:38.94 +1 ronde
5. Michael Walkner (AUT), GASGAS, 1:51:23.60 +1 ronde

Eindstand WK Hard Enduro 

1. Manuel Lettenbichler (GER), KTM, 130 punten
2. Billy Bolt (GBR), Husqvarna, 99 punten
3. Trystan Hart (CAN), KTM, 73 punten
4. Mario Roman (ESP), Sherco, 71 punten
5. Teodor Kabakchiev (BUL), KTM, 70 punten

Foto’s: KTM