X

Endurocross Barcelona: Blazusniak!

Met een vierde zege in het WK endurocross tijdens de afsluiter in Barcelona bevestigde Taddy Blazusiak zijn heerschappij in de discipline. De Pool had eerder deze winter al de Amerikaanse Endurocross gedomineerd. In tegenstelling tot de trial in Palau San Jordi  werd de endurofinale echter wel een spektakelstuk!

Meer dan 10.000 toeschouwers zagen  hoe thuisrijder Cervantes zich dubbel plooide om de zege te pakken. Cervantes won wel een finale, maar de wereldkampioen E3 moest zijn meerdere erkennen in Blazusiak en David Knight. Die Knight, voor de gelegenheid op een 250 tweetakt, won een finale en maakte een gretige indruk. Wat in de voorgaande wedstrijden niet altijd gezegd kon worden. In de eindstand van het WK gaat Blazusiak, Knight en Ljunggren vooraf.

Tadeusz Blazusiak: “Vandaag verloor ik mijn eerste wedstrijden in het kampioenschap maar ik pakte wel de dagzege. Dus dat was positief. Bovendien heb ik ook het kampioenschap gewonnen, beter dan is onmogelijk!”

David Knight: “Ik moet toegeven dat ik me niet in alle races super voelde vandaag. Aan de andere kant wist ik wel een finale te winnen en daarom verlaat ik Barcelona met een goed gevoel!”

Iván Cervantes: “Als ik in Barcelona rijd is dat altijd heel speciaal; een thuisrace voor eigen publiek. Ik ben tevreden omdat ik hier op mijn niveau reed en omdat ik toch een een goed kampioenschap heb gereden.”

Endurocross Barcelona

1. Taddy Blazusiak (Pol-KTM) ; 2. David Knight (GBR-KTM) ; 3. Ivan Cervantès (SPA-KTM) ; 4. Daniel Gibert (SPA-Yamaha) ; 5. Joakim Ljunggren (ZW-Husaberg) ; 6. Graham Jarvis (GBR-Sherco) ; 7. Mika Ahola (FIN-Honda) ; 8. Dougie Lampkin (GBR-Beta) ; 9. Xavier Leon (SPA-Gas Gas) ; 10. Mario Roman (SPA-KTM)…

Eindstand FIM WK Endurocross

  1. Taddy Blazusiak ; 2. Ivan Cervantès ; 3. Joakim Ljunggren ; 4. Graham Jarvis ; 5. Daniel Gibert ; 6. Mika Ahola ; 7. David Knight, 43 ; 8. Dougie Lampkin, 43, Mike Brown, 32 ; 10. Antoine Méo , 27.

Credit foto: Jonty Edmunds