Kevin Wouts aan het woord

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Na Lommel als opwarmer (nou ja!) was Valence het voorbije weekend de eerste buitenlandse wedstrijd voor Kevin Wouts. Zoals voor veel andere rijders was het voor de Belgische Sturm-JJS Motors-Kawasaki rijder een hele aanpassing. Woutske vertelde ons na afloop over zijn voorjaarsgevoel.

Je deed hard je best in de kwalificaties, maar het kwam er niet helemaal uit?
Kevin Wouts: “Dat kan je wel zeggen! Ik probeerde wel aan te zetten voor een snelle ronde, maar elke keer sloop er ergens een fout in. Daar wist ik niet goed raad mee. Elke ronde probeerde dan harder en harder mijn best te doen, als resultaat ging het alleen maar slechter. Eigenlijk was ik ook wat te veel risico’s aan het nemen. Zondagochtend ging ik dan nog twee keer tegen de grond. Toen ging er een lampje branden, die crashes waren het signaal om het rustiger aan te doen.”

Joël Smets (links) speelt verstoppertje, terwijl Kevin Wouts het woord voert.

Hoe verliepen de races zelf?
Kevin Wouts: “Erg Wisselvallig. De eerste reeks liep echt voor geen meter. Ik kon geen enkele bochten nemen zoals ik wilde en ik reed als een echte beginner. De tweede reeks was gelukkig wat beter. Ik heb m’n eigen ritme gereden en ik kwam als twintigste binnen na Shannon Terreblanche en Kevin Strijbos. Van dit soort races steek je wel veel op, bovendien was het ook een goede training.”

Jullie zijn waarschijnlijk ook nog aan het testen nu?
Kevin Wouts: “Zeker, op elk gebied eigenlijk. Zowel met de vering, als met de banden en het blok. Valence was ook een goede test voor mezelf om te kijken waar ik sta na de winter. Vorig jaar rijd ik een eerste keer in Valence en toen was het nog een pak slechter! Ik heb dus wel degelijk progressie gemaakt. Iedereen zal ook wel kunnen beamen dat Valence geen gemakkelijke baan is. Op veel plaatsen was er maar één spoor,  de baan lag er verraderlijk bij en behalve de GP toppers stond er ook een blik Fransen aan de start die de baan op hun duimpje kennen.”

Resultaten in de voorjaarswedstrijden zijn altijd een beetje misleidend. Ben jij een diesel die op gang moet komen naarmate het seizoen vordert?
Kevin Wouts: “Niet bepaald, maar je leert wel uit je ervaringen. In Valence draaide het in het begin van het weekend al vierkant, wat met weinig wedstrijdritme niet uitzonderlijk is. In plaats van dan te blijven pushen met misschien valpartijen tot gevolg, moet je er op zo’n moment je hoofd bijhouden. Het seizoen is nog héél lang met de eerste GP in Bulgarije lijkt Valence alweer prehistorie!”

 

Woutske begint dit jaar aan zijn tweede WK-seizoen.

Credit foto’s: CDS

Uw reacties

Ook te lezen

  • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Turkije

    VIDEO: Qualy Highlights MXGP Turkije

    Tijdens de achttiende Grand Prix van het seizoen startten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist te winnen voor landgenoot Lucas Coenen (foto). Gajser …
  • Tim Gajser pakt zijn achtste pole van het seizoen

    Tim Gajser pakt zijn achtste pole van het seizoen

    Tijdens de achttiende Grand Prix van het seizoen start Tim Gajser vanaf de pole-position. De Honda-rijder wist de wedstrijd over 20 minuten en twee ronden te winnen voor Jorge Prado …
  • Everts wint, Langenfelder bokt De Wolf tegen de grond

    Everts wint, Langenfelder bokt De Wolf tegen de grond

    Voor de derde keer dit jaar heeft Liam Everts de “RAM Qualifying Race” gewonnen. De 20-jarige crosser wist tijdens de Grand Prix van Turkije te winnen voor Lucas Coenen en …
  • Valin wint, Van Erp derde voor Valk

    Valin wint, Van Erp derde voor Valk

    Tijdens de tiende wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc heeft Mathis Valin de eerste manche gewonnen. De Kawasaki-rijder wist de Yamaha-rijders voor hem te verschalken in de eerste ronde waarna …