X

Update blessures Patrick Caps

Patrick Caps (32) liep vorige week zware blessures op bij een crash op training in Spanje. De kwetsuren van Caps blijken bovendien ernstiger dan eerst gedacht. David De Merlier van Patatskimxshop had de MTM Racing-Suzuki rijder gisteren aan de lijn: “Patrick heeft de D2, 5 en 7 ruggenwervels en 5 ribben gebroken. Hij liep ook een klaplong op. Nu donderdag wordt hij met de ziekenwagen terug naar België gebracht. Sowieso zou hij hier nog een tweetal weken in het ziekenhuis moeten blijven.”

MX der Naties winnaar wordt jeugdbegeleider en bandenspecialist

Normaal gesproken was 2010 ook het laatste seizoen voor Caps die al enkele jaren de GP’s vaarwel had gezegd. De Luikenaar zal zich nu helemaal richten op zijn zaak, het verdelen van Goldentyre banden en de begeleiding van zijn getalenteerde stiefzoon Kevin Fors.

Patrick Caps aan het werk in Zolder (2005) op de SRS-Honda.

Caps zelf was in 2002 lang in de running voor de 125cc wereldtitel, hij werd dat jaar derde in de eindstand. Meteen het beste resultaat uit zijn carrière. Daarnaast won hij twee GP’s, maar vooral zijn schitterende MX der Naties in Foxhill (1998) zal menig crossfan altijd bijblijven. In 2003 reed hij in de MXGP klasse met Bruforce-KTM maar ‘Capsul’ blonk vooral uit in de lichtste klasse. Na zijn GP-carrière stapte hij nog over naar de enduro, al was hij ook nog regelmatig in het BK motorcross te zien. MXM wenst Patrick een spoedig herstel toe en veel succes met zijn nieuwe uitdagingen. Wie Patrick een hart onder de riem wil steken kan een mailtje sturen naar: patrickcaps@skynet.be

Credit foto’s: Score! & Ray Archer
Met dank aan David ‘Patatski’ De Merlier