X

Joel Roelants is de nieuwe coach van Team Belgium

Vandaag kregen we verrassend nieuws binnen op onze redactie: Joel Roelants volgt Johan Boonen op als bondscoach van ons nationaal team voor de Motocross of Nations. 

Roelants was vorig decennium actief in het wereldkampioenschap MXGP maar viel in 2014 ongelukkig tijdens de trainingen van de GP van Italië in Maggiora. Hierbij raakte hij verlamd maar bleef niet bij de pakken zitten en ging in al zijn positiviteit aan de slag als begeleider van verschillende piloten. Hij werd ook co-commentator tijdens de uitzendingen van de MXGP-races op Telenet Play Sports aan de zijde van Leon Van Gestel. Vandaag deed Roelants dan de verrassende aankondiging dat hij bondscoach wordt van “The Red Knights”.

Joel Roelants:Ik ben verheugd om mijn aanstelling als de nieuwe Team Manager voor België aan te kondigen. Het is een enorme eer om deze ploeg te leiden en samen te werken met een zeer getalenteerde generatie renners. Mijn inzet is om de prestaties van Team België te verbeteren en te streven naar podiumsuccessen in de komende jaren. Hoewel ik erken dat ik relatief jong ben in deze positie, ben ik gedreven en gemotiveerd om deze collectieve inspanning naar nieuwe hoogten te leiden. Ik wil mijn oprechte dank betuigen aan de toegewijde mensen achter de schermen die vrijwillig hun tijd spenderen om ons team te ondersteunen, evenals aan onze gewaardeerde sponsors voor hun niet aflatende inzet. Ik spreek mijn waardering uit voor de Belgische supporters en erken de onvermoeibare inspanningen van de teams die ijverig werken om ervoor te zorgen dat onze renners ons land met de grootste trots vertegenwoordigen. Laten we samen beginnen aan deze reis naar uitmuntendheid.

Johan Boonen:Ik heb zes geweldige jaren achter de rug als teammanager van de Belgische ploeg,” vertrouwde Johan Boonen me toe. “Vandaag, met deze jonge generatie renners, kijken we opnieuw uit naar een grote toekomst voor de Belgische ploeg. Vanwege andere belangrijke activiteiten voor de motorsport in België (het circuit van Lommel, noot van de redactie), heb ik geen nieuwe kandidatuur ingediend voor de komende jaren. Ik was erg blij dat Joël Roelants onmiddellijk bereid was om de rol van teammanager op zich te nemen. Ik wil graag de sponsors en vrijwilligers van de ploeg bedanken. We zullen Joël en het team zeker volledig blijven steunen.

Foto: Motocross Universe en archief