X

Voorbeschouwing Openingscross Lommel

Zondag trappen de crossers van de Belgische Motorrijdersbond, het nationale motorcrossseizoen in gang op het GP circuit van Lommel. Organiserende club BeTeMo uit Arendonk, tekent er voor zijn eerste wedstrijd bij de BMB.   Frans De Proost en Vic Hendrickx, de sterke mannen achter BeTeMo, lieten er geen gras over groeien en pakken meteen uit met een sterk deelnemersveld bij de Inters. Twee van onze MXM columnisten horen bij de favorieten om de openingscross in hun klasse op hun naam te schrijven.

In de MX1 klasse worden Steve Ramon en Marc De Reuver zeker en vast blikvangers, maar misschien ook wel potentiële winnaars. De deelname van MXM-columnist Ken De Dycker kwam even in gevaar, toen hij voor testen met het Monster Energy Yamaha Ricci team naar Italië moest. Gisteren kwam dan het verlossende nieuws van Ken’s manager dat “Keeno” zeker en vast aan de start staat in Lommel. Minder goed nieuws was er echter van Kevin Strijbos, die bij koud weer meer last heeft van zijn voet een been en veiligheidshalve besloot verstek te geven.

Marc De Reuver is één van de favorieten in Lommel.

Naast deze WK-toppers zijn ook Kevin Wouts, Marvin Van Daele en Bas Verhoeven van de partij in Lommel. Onder het motto “De eerste klap….” mogen we alvast boeiende wedstrijden verwachten.  Nog een Interessant detail, Sven Breugelmans maakt in Lommel zijn debuut in de kleuren van BeTeMo.

Ook bij de Inters MX2 mogen we van de nodige spankracht gewagen. De jonge Duitse superster Ken Roczen neemt er de handschoen op tegen ‘onze’ Joël Roelants. Een unieke kans voor het Belgische publiek om de kroonprins van het Teka Suzuki team samen met ploegmaat Arnaud Tonus aan het werk te zien.  Het KTM UK team van Jake Nicholls en Graeme Irwin komt zelfs helemaal uit Noord-Ierland om in het Lommelse zand aan het seizoen te beginnen.

Circuit in goede staat

Het winterweer van de voorbije dagen heeft wellicht menige rijder en toeschouwer doen twijfelen omtrent de haalbaarheid van de openingscross. Ook bij MXM stelden we ons vragen. En wie kon daar beter op antwoordden dan BeTeMo persmedewerker Leon Van Gestel.

Ook ‘MX-fotograaf’ Ken De Dycker is van de partij.

Leon deelde onze ongerustheid niet, integendeel de welbespraakte BMB-speaker was er gerust in.  “In Lommel is woensdag niet dezelfde hoeveelheid sneeuw gevallen als in de rest van Vlaanderen. Wie goed het weerbericht heeft gevolgd toen, weet dat Limburg grotendeels gespaard bleef. Bovendien gaan de mensen van Betemo de harde ondergrond te lijf gaan met een frees. Op die manier is er geen sprake meer van een circuit dat zo hard en glad is als bedrijfsvloer. Integendeel zelfs, door het frezen krijgt de baan meer grip en zouden we wel eens heel mooie wedstrijden kunnen krijgen” aldus Van Gestel.

“Er is ook aan de toeschouwers gedacht want er zal voldoende accommodatie aanwezig zijn omdat die geen kou zouden lijden. Maar met temperaturen van iets boven het vriespunt en een stralende zon, zou zondag wel eens een ideale, winterse crossdag kunnen worden.”

Meer informatie over de openingscross vindt u hier.

Credit foto’s: Ray Archer, CDS