X

FOTO: Endurance BEX in Mons

De vierde BEX 5-uurs International Endurance (Belgisch Kampioenschap Endurance-cross), ook bekend als de ‘Endurance du Doudou’, vond gisteren plaats op het illustere Circuit du Bois Brûlé in Mons-Ghlin! Het was het eerste deel van een druk weekend dat wordt georganiseerd door de Royal Mons Auto Moto Club en de 4e editie van de ‘Endurance du Doudou’ was een groot succes. Vandaag is het de beurt aan de 41e editie van de Motocross du Doudou, maar dat is een ander verhaal!

Het was een stralende, regenvrije dag op het Circuit du Bois Brûlé. Gezien de staat van de motoren in het afgesloten park toen we aan het eind van de ochtend aankwamen, was het gemakkelijk om te raden welke natte omstandigheden de rijders onder de wielen kregen geschoven tijdens de training en de getimede sessies, die een paar uur eerder hadden plaatsgevonden! De zon en de aangename temperatuur waren totaal onverwacht en een geweldige beloning voor de 86 equipes, waaronder bijna 30 solorijders, die aan de start verschenen, evenals voor de organisatoren.

Op sportief gebied werd om 12:00 uur gestart. De jonge Mattéo Puffet (#134) gaf ons een waar spektakel. De jonge Waal ging solo van start en vloog letterlijk over het evenement heen. Na de 3 uur die zijn toegestaan voor solorijders, had hij een voorsprong van meer dan een ronde op zijn naaste rivaal. De eerste geblokte vlag viel kort na 15.00 uur. De koppels gingen daarna nog 2 uur door om de 5-uursrace te voltooien.

De resultaten

Mattéo Puffet won de solorace (3 uur) voor Frank Rougraef en Steve Piret. In de 5-uursrace wonnen Hugo Stiennes en Romain Delbrassine voor Lillo en Colson en Botron en Debroux. Ook vermeldenswaard was het Finet – Topak team, dat 6e werd in het algemeen klassement en 1e in de klasse ‘Bex 1’ met kleine cilinderinhoud. Last but not least moeten de 4 rijders in de vintage categorie geprezen worden voor hun prestaties, want ze reden een lange race samen met de moderne motoren.

Het fotoalbum van gisteren





















































































Tekst en foto’s: Manu Jacques