X

Dit weekend traditionele Motocross du Doudou in Bergen (BEX)

Een dubbele coup en een overvol programma dit weekend op het illustere Circuit du Bois Brûlé in Mons – Ghlin! De Royal Mons Auto Moto Club is terug met zijn traditionele Motocross du Doudou, die meetelt voor het Belgisch Kampioenschap Motocross, dat doorgaat op zondag 28 april, en organiseert ook zijn vierde internationale BEX (Belgisch Kampioenschap Endurance-cross) Endurance race, ook bekend als ‘du Doudou’, op zaterdag 27 april.

Ook de EX-bike World Cup en het Belgisch Kampioenschap E-bike zou er dit weekend plaatsvinden maar door te weinig inschrijvingen werd deze wedstrijd afgelast. Ook zullen er geen oldtimerreeksen rijden omwille van dezelfde reden.

Het jaar 2024 markeert een nieuw keerpunt voor de Royal Mons Auto Moto Club, want dit weekend wordt een dubbele coup! Voor het eerst zullen de twee evenementen naast elkaar plaatsvinden in hetzelfde weekend! Op zaterdag 27 april vindt de vierde Endurance Internationale du Doudou plaats, met gratis toegang voor iedereen (op zaterdag). En op zondag 28 april staat het Circuit du Bois brûlé weer in de schijnwerpers met de hernieuwing van de Motocross du Doudou. De toegangsprijs voor zondag is €15 voor 15-jarigen en ouder.

Foto: Manu Jacques