X

De Nieuwsbrief van Motorsport Future

Natuurlijk blijven we ook de verrichtingen van Motorsport Future op de voet volgen. Gelukkig steken Frank De Vos en zijn collega’s van het MXjeugdproject ons ook een handje toe met een overzicht van de voorbije weken en maanden!

Goed begonnen is…

De fysieke voorbereiding op het seizoen startte reeds op 15 november met de fysieke trainingen in samenwerking met topsport ABC en professor Hespel van het sportkot te Leuven. Half december werd dan begonnen met de motortraining. Tijdens de kerstvakantie werd een 4-daagse fysieke trainingsstage ingericht op het Bloso domein te Herentals met daaraan een motortraining gekoppeld. Tijdens de fysieke stage kwam een  brede waaier van sporten aan bod ter voorbereiding op het nieuwe seizoen met ondermeer mountainbike, lopen, zwemmen, krachttraining, zaalvoetbal, tennisvoetbal, schaatsen, ping pong, …

In de voorbereiding werd dan nog een paar keer in groep met de motor getraind evenals op fysiek vlak overigens, zodat iedereen klaar was voor het nieuwe seizoen. Duinkerke was hoofdzakelijk de uitvalsbasis voor de motortraining omwille van het mindere weer, maar er werd onder andere ook eens een supercross training ingepland te Genk.

Half gewonnen?!

Het nieuwe seizoen startte zonder Jeff Cloots, Gunther Ghijsels en Dietger Damiaens. Jeff Cloots onderging een operatie na de wedstrijd in China waar hij de Belgische kleuren verdedigde. Gunther Ghijsels kwam ten val in de voorbereidingsfase en zag daardoor onder andere de voorjaarsklassiekers van Lommel, Valence en Hawkstone Park in het water vallen door een schouderblessure.

Jordi Van Mieghem

Ook Dietger Damiaens kende een valpartij in de voorbereiding. Dietger en Gunther starten de motortraining weer binnen enkele dagen, Jeff Cloots dient nog enkele maanden rust te houden. Wel aanwezig in Lommel was Jens Getteman en Damon Graulus, die zijn debuut maakte bij de inters MX2. De jongens deden het verre van slecht op de eerste wedstrijd, met ondermeer een mooie 12e plaats algemeen voor Jens Getteman op de LS Honda. Damon Graulus reed op zijn 125 cc tweetakt KTM een goede openingsmanche (17), maar kwam ten val in de tweede reeks. Bij de 85 cc deden onze nieuwste aanwinsten zeker van zich spreken met een 9e plaats voor onze jongste rijder Jordi Van Mieghem en een 7e plaats voor Axel Nijs.

Lees hier verder.

Credit foto’s: CDS