X

Twee op rij voor Brent Van Doninck!

In Chateau du Loir, net onder Le Mans, werd dit weekend de tweede proef in het Franse Cadet Kampioenschap gereden. Door de regen op zaterdag was de baan erg zwaar komen te liggen. De aanwezige Belgen, Yannick Heylen, Daymond Martens, Stijn Hofman en Brent Van Doninck kwalificeerden zich echter vlot. Geen pole deze keer voor Van Doninck die in zijn kwalificatiegroep Romain Martel moest voorlaten.

In de eerste reeks krijgt Van Doninck af te rekenen met problemen aan het starthek. Brent zit heel slecht in de eerste bocht maar weet zich sterk naar voor te werken. Veel piloten, waaronder de koplopers maken fouten op het zware circuit, maar Brent kan toch nog de eerste reeks winnen met meer dan 30 seconden voorsprong.

De 13-jarige Stijn Hofman reed een prima afsluitende manche in Chateau du Loir.

Van Doninck is wel goed weg in de tweede reeks. Na enkele ronden komt hij aan de leiding deze keer maakt hij te veel fouten, vindt het juiste ritme niet meer en moet Jermain Jamet voorlaten. Bij de start van de derde manche is er een massale valpartij waar ook Brent Van Doninck bij betrokken raakt. Bijna laatste is hij als eindelijk kan vertrekken. De jonge Herentalsenaar heeft nu wel het juiste ritme te pakken en gaat steeds sneller rond. De koplopers blijven buiten schot, maar Van Doninck tikt wel knap aan als vierde! Ook een mooie reeks van Martens (achtste) en Hofman (tiende). Van Doninck wint het dagklassement voor Nicolas Dercourt en Anthony Charpentier. De volledige uitslag vind je hier. Volgende weekend komen de meeste Belgische 85cc rijders uit tijdens de Belgian National in Genk. Van Doninck is aan de slag in de tweede ONK wedstrijd in Halle waar hij het opneemt tegen o.m. Micha-Boy De Waal en Brian Bogers.

Credit foto’s: CDS