X

Coldenhoff en Bogers over de MXGP Riola Sardo

Tijdens de derde wedstrijd van het FIM wereldkampioenschap MXGP maakte Brian Bogers zijn rentree in de Grand Prix. De Brabander kwam sterk voor de dag, hij blikt terug op de wedstrijd in Riola Sardo samen met teamgenoot Glenn Coldenhoff.

Glenn Coldenhoff:
“De eerste manche ging best aardig, ik had een goede start en kon mijn tempo vasthouden, P4 was zeker niet slecht. Dat was denk ik wel het meest positieve van dit weekend. De start was opnieuw goed in de tweede manche, maar ik raakte verstrikt met andere rijders in de eerste bocht. Ik lag ver achter, ik gaf alles maar het ging moeizaam. Ik heb niet laten zien waar ik toe in staat ben. Ondanks dat mijn snelheid niet geweldig was, kon ik alleen als negende eindigen. Zesde overall is nog steeds redelijk, maar het is niet waar ik zo hard voor werk. Ik wil goed presteren en in de buurt van het podium zijn. Ik weet dat het moeilijk is in de MXGP-klasse op dit moment, maar ik voel dat ik zeker in staat ben om daar te zijn op een goede dag. We blijven werken, we doen wat tests op woensdag en maken ons klaar voor Arco – hopelijk om daar op het podium te staan.”

Brian Bogers:
“Ik ben behoorlijk verrast door mijn prestatie. Ja, ik ben een zandrijder, maar je moet ook fit zijn voor dit soort banen – en normaal gesproken ben ik bij binnenkomst niet fit genoeg. Ik zat nog steeds in de top 10 in vijf van de zes sessies, dus ik kan ook niet klagen over een top 10 overall in mijn eerste GP terug. Ik ben een heel gelukkige vent om deze kans te krijgen en ik ben erg blij met de prestaties die ik dit weekend al heb laten zien. De motor voelt al geweldig aan, dat is echt een groot voordeel. We kunnen alleen maar omhoog vanaf hier en het zal interessant zijn om te zien wat we kunnen doen als ik 100% fit ben.”

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Fantic Factory Racing MXGP