X

Drie op drie voor Van Doninck in Frankrijk

Na Chateau Gontier en Chateau du Loir heeft Brent Van Doninck nu ook de derde wedstrijd in het Franse Cadet kampioenschap  in Thomer La Sôgne op zijn naam geschreven. Het Herentalse talent stuurde zijn KTM SX85 naar drie reekszeges. Brent won telkens met een ruime voorsprong. De Belgen deden het  algemeen trouwens meer dan behoorlijk in Thomer la Sôgne.

Ook Martens, Hofman  en Heylen op dreef

Daymond Martens werd tweede in de tweede reeks en vijfde algemeen. Stijn Hofman was 11de in de eindstand en Yannick Heylen was 15de. De eindstand vindt u hier. Ondanks zijn dominantie is Van Doninck slechts moreel en virtueel leider in het Frans kampioenschap. In Frankrijk kan je pas punten kan scoren na drie jaar met een Franse licentie. Brent won totnogtoe weliswaar zeven reeksen op negen! Onder normale omstandigheden zou hij met 215 punten leiden, tegenover 153 punten voor Nicolas Dercourt. Daymond Martens staat negende met 153 punten.

Daymond Martens werd knap tweede in de tweede reeks.

De ietwat SX-achtige baan bleek ‘s morgens al een kolfje naar de hand van Van Doninck die zich vier seconden sneller kwalificeerde dan de tweede, Nicolas Dercourt. In de eerste manche buigt Brent een slechte start om naar een leidersplaats. Probleemloos rijdt hij naar de zege. Martens is zevende, Motorsport-Future rijder Hofman wordt 11de. In de tweede reeks is Van Doninck weg als negende, maar hij rijdt al snel naar de koplopers en neemt de leiding over van kopstarter Daymond Martens. Hoewel Brent nog een schuiver maakt wint hij met meer dan 15 seconden voorsprong op Martens. Hofman wordt nu achtste, Heylen komt op zijn Soes binnen als tiende. De laatste reeks is zoals vaker de beste voor Van Doninck die deze keer wel goed weg is. De protegé van Stefan Everts schuift snel door naar de leiding en bouwt dankzij een strak ritme een ruime marge op. Het verschil met Joachim Falden bedraagt aan de meet meer dan 28 seconden.  De andere Belgen tikken respectievelijk aan als 10de (Martens), 13de (Heylen) en 17de (Hofman).

Uitslag reeks 1.
Uitslag reeks 2.
Uitslag reeks 3.

Credit foto: CDS