X

Een Argentijns drama voor Brent Van Doninck

Vorige week viel Brent Van Doninck tijdens de kwalificaties van de openingswedstrijd van het WK motorcross in Argentinië en werd met een dijbeenbreuk afgevoerd naar een lokaal ziekenhuis. Vanaf daar werd het een regelrecht drama voor de motorcrosser uit Herentals. 

Van Doninck rijdt voor het JM Honda Racing Team van Jacky Martens en kwam dus zaterdag terecht in een onooglijk en vuil ziekenhuis. Daar werd zonder verdoving een pin in het onderbeen aangebracht waardoor hij bijna het bewustzijn verloor. Omdat er niet het juiste materiaal aanwezig was werd dan hij overgebracht naar een ander ziekenhuis in Bariloche maar daar was het al niet veel beter.

Daar moest er vooraf betaald worden en moest Van Doninck op de financiële hulp rekenen van Hans Corvers van het KEMEA-Team. Ondanks alle inspanningen van Jacky Martens om Brent te repatriëren naar België, alles was daarvoor intussen geregeld, besloot het ziekenhuis om hem over te plaatsen naar Buenos Aires. Daar heeft hij dan een complete nacht op een brancard gelegen zonder een dokter te zien.

Momenteel ligt hij dus nog altijd in een ziekenhuis in Buenos Aires en zou er vandaag een operatie volgen. Die zou vlot moeten verlopen omdat het zou gaan om een niet gecompliceerde breuk. Daarna keert de 28-jarige motorcrosser weer naar België voor verder herstel .