X

Zienecker wint Heerde, de spanning stijgt!

De vierde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads is gewonnen door Manfred Zienecker De DVR-rijder weet beide manches op zijn naam te schrijven. Mike van Grinsven (5-2) en Joe Maessen (3-4) klimmen ook op het podium bij MSV NOV. Julian Veldman komt de tweede manche niet aan de finish maar hij behoudt de leiding in de tussenstand, Ricardo Phoelich heeft nu acht punten achterstand.

1e manche
In de tijdtraining in Veldman het snelste voor Mike Verboven. De voormalige zijspancrosser reageert het beste wanneer het starthek valt voor de eerste manche. Veldman neemt de leiding voor Maessen en Zienecker. Ook Sam Veldman is goed begonnen, hij begint als vijfde aan de wedstrijd. Voormalig kampioenen Phoelich en Vlaeymans hebben veel werk voor de boeg want beide beginnen buiten de top tien aan deze wedstrijd! In de tweede ronde weet de Duitser de tweede plaats over te nemen van Maessen. Na vier ronden heeft de top drie al een voorsprong van tien seconden op de achtervolgers Richard Ruttenberg en Van Grinsven. Na bijna twintig minuten wedstrijd neemt Zienecker de leiding over van Veldman maar die geeft zich niet zomaar gewonnen. Het blijft spannend tot aan de finishvlag maar Zienecker laat zich niet achterhalen en wint voor Veldman en Maessen volgt als derde op ruim 30 seconden van de winnaar. Ruttenberg blijft Van Grinsven voor die daarmee de top vijf volmaakt. Heel even verloor Van Grinsen de vijfde plaats aan Vlaeymans maar nog met nog twee ronden te gaan komt Van Grinsven terug om toch als vijfde over de finish te komen.

2e manche
Ook de tweede manche neemt Veldman de beste start voor Zienecker die snel de leiding overneemt. Verboven volgt voor Ruttenberg en Van Grinsven. Phoelich is nu beter gestart terwijl Vlaeymans ook nu buiten de top tien aan de wedstrijd begint. Zienecker komt niet los van zijn achtervolger en na vier ronden neemt Veldman de leiding over! Van Grinsven weet op hetzelfde moment de top drie binnen te komen. Dan verdwijnt leider Veldman plotseling uit de wedstrijd! Phoelich en Vlaeymans vinden elkaar en vechten om de vijfde plaats achter de rug van Verboven en Ruttenberg. Wanneer Vlaeymans de vijfde plaats in handen krijgt weet hij vrij snel de beide voorgangers te passeren waardoor de Belg derde wordt. Later in de wedstrijd worden Verboven en Ruttenberg nog achterhaald door Maessen die vierde wordt voor Phoelich.

Volgende keer:
Op 9 juni gaat dit kampioenschap verder, dan worden de punten verdeeld op het circuit van Varsseveld.

Uitslagen KNMV ONK Quads #4; Heerde, NL:
1e manche
1. Manfred Zienecker D DVR
2. Julian Veldman NL DVR
3. Joe Maessen NL Yamaha
4. Richard Ruttenberg NL Yamaha
5. Mike van Grinsven NL CRQF

2e manche
1. Manfred Zienecker D DVR
2. Mike van Grinsven NL CRQF
3. Jan Vlaeymans B DVR
4. Joe Maessen NL Yamaha
5. Ricardo Phoelich NL Yamaha

Dagklassement
1. Manfred Zienecker D DVR 1-1
2. Mike van Grinsven NL CRQF 5-2
3. Joe Maessen NL Yamaha 3-4
4. Jan Vlaeymans B DVR 6-3
5. Richard Ruttenberg NL Yamaha 4-6

Tussenstand ONK quads:
1. Julian Veldman NL DVR 153
2. Ricardo Phoelich NL Yamaha 145
3. Jan Vlaeymans B DVR 143
4. Manfred Zienecker D DVR 132
5. Mike van Grinsven NL CRQF 127

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Stefanie de Vries
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #EmilBilars