GP Frankrijk: Lucas Coenen wint MX2 opener

GP Frankrijk: Lucas Coenen wint MX2 opener
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Derde reekszege van het seizoen voor Lucas Coenen na een zeer bewogen eerste race in Saint Jean d’Angely. Kay De Wolf beperkte de schade na een vroege val met een keurige 3de plaats. Liam Everts moest genoegen nemen een 6de plek.

De kopstart op de zware -opgedroogde modder- baan ging naar Kay De Wolf maar Sacha Coenen snelde gretig naar de leiding. Ook Liam Everts vertrok sterk als tweede. De Wolf viel zo terug naar P3 en moest ’n aandringende Lucas Coenen afhouden. Door ’n schuiver van Everts kwam ook Kay De Wolf ten val, Coenen was de lachende derde die zo de tweede plaats in zijn schoot kreeg geworpen.

Terwijl De Wolf en Everts aan een remonte begonnen, ging Sacha Coenen vooraan flink door op zijn elan. Zoals zo vaak voorheen in de carrière van de tweeling ontstond er een onderlinge broederstrijd. In de 7de ronde nam Lucas dan de maat van zijn broer. Regerend MX2 wereldkampioen Andrea Adamo was op kousenvoeten opgeschoven naar P3. Twee ronden later ging SC19 voor de bijl. Daarmee was de kelk helaas nog niet geledigd voor Sacha. Na een zware val en een tweede fout verdween elke kans op een mooi resultaat als sneeuw voor de zon.

Na een mindere start bezette Mikkel Haarup de derde plaats maar ’n onbesuisde Längenfelder kegelde de Triumph rijder neer met nog 10 minuten te gaan. Het drama achter hem liet Lucas Coenen koud. De snelle Brusselaar won overtuigend met meer dan 10 seconden voorsprong op Adamo. De Wolf eindigde 4de voor Langenfelder en Haarup.

LEES MEER  VIDEO: Liam Everts neemt je mee achter de schermen van de MXGP in Letland

Met Everts als 6de, Karssemakers als 9de voor Rick Elzinga en Jens Walvoort waren laaglanders uitstekend vertegenwoordigd in deze eerste manche. Sacha Coenen kwam uiteindelijk als 15de binnen.

MX2 Race 1

1. Lucas Coenen (BEL, Husqvarna), 35:26.564; 2. Andrea Adamo (ITA, KTM), +0:10.145; 3. Kay de Wolf (NED, Husqvarna), +0:16.488; 4. Simon Laengenfelder (GER, GASGAS), +0:23.556; 5. Mikkel Haarup (DEN, Triumph), +0:30.241; 6. Liam Everts (BEL, KTM), +0:47.461; 7. Ferruccio Zanchi (ITA, Honda), +1:12.661; 8. Quentin Marc Prugnieres (FRA, Kawasaki), +1:14.544; 9. Kay Karssemakers (NED, Fantic), +1:22.605; 10. Rick Elzinga (NED, Yamaha), +1:24.602; 11. Jens Walvoort (NED, KTM), +1:35.060; 12. Julius Mikula (CZE, KTM), +1:39.153; 13. Jack Chambers (USA, Kawasaki), +1:41.756; 14. Oriol Oliver (ESP, KTM), +1:42.302; 15. Sacha Coenen (BEL, KTM), +1:44.534; 16. David Braceras (ESP, Fantic), +1:45.951; 17. Bobby Bruce (GBR, Kawasaki), -1 lap(s); 18. Yago Martinez (ESP, TM), -1 lap(s); 19. Leopold Ambjörnson (SWE, Husqvarna), -1 lap(s); 20. Samuel Nilsson (ESP, KTM), -1 lap(s); 21. Thibault Maupin (FRA, GASGAS), -1 lap(s); 22. Federico Tuani (ITA, KTM), -1 lap(s); 23. Morgan Bennati (ITA, Kawasaki), -1 lap(s); 24. Arvid Lüning (SWE, GASGAS), -1 lap(s); 25. Hakon Osterhagen (NOR, Honda), -1 lap(s); 26. Delvintor Alfarizi (INA, Honda), -1 lap(s); 27. Sampo Rainio (FIN, KTM), -1 lap(s); 28. Scott Smulders (NED, Honda), -1 lap(s); 29. Jules Pietre (FRA, Yamaha), -1 lap(s); 30. William Voxen Kleemann (DEN, KTM), -2 lap(s); 31. Enzo Casat (FRA, Husqvarna), -2 lap(s); 32. Nicolas Vennekens (BEL, GASGAS), -3 lap(s); 33. Dave Kooiker (NED, KTM), -9 lap(s); 34. Filip Olsson (SWE, KTM), -9 lap(s); 35. Marc-Antoine Rossi (FRA, GASGAS), -11 lap(s);

LEES MEER  Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

Foto: Fullspectrum Media

Uw reacties

Ook te lezen

 • Christian Burnham stelt werk ten toon

  Christian Burnham stelt werk ten toon

  Ex-GP rijder Christian Burnham (o.a. Sarholz Honda en VOR Factory) kwam na zijn carrière in zwaar weer terecht. Een  zware drankverslaving leidde bijna tot zijn ondergang. Ondertussen is de viervoudige …
 • Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

  Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

  Op 13-14 juli 2024 zal het FIM Junior World Championship worden verreden op het circuit van Heerde. Het Team Nederland heeft maarliefst 17 rijders geselecteerd voor deelname aan deze wedstrijd …
 • VIDEO: Behind the Gate Episode 5

  VIDEO: Behind the Gate Episode 5

  Deze aflevering speelt zich af in Agueda en bevat een diepgaande analyse met de Sloveense rijders Tim Gajser en Jan Pancar. Ze laten de verschillende benaderingen van motorcross zien, van …
 • Edgar Canet maakt de overstap naar rally raid

  Edgar Canet maakt de overstap naar rally raid

  Eind vorig jaar kwam Edgar Canet-Ardevol in aanraking met de rally sport. De Spanjaard kwam jaren voor het RFME Junior team uit in de motocross maar blessures gooide roet in …