Seronval, Wybo & Co in Roosdaal

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na zeven voorbereidingswedstrijden wordt het dit weekend menens voor de MCLB-Inters. In Roosdaal beginnen de tenoren nu zondag aan de editie 2010 van het MCLB-kampioenschap. Tijdens de aanloop naar Roosdaal tekenden er zich al een aantal duidelijke waardeverhoudingen af. MXMag.be vertelt u welke dat zijn. Nu al is duidelijk dat de  midzomer periode allicht cruciaal wordt voor het verloop van het kampioenschap.

Inters MX1/MX3: is Super Steve wel te kloppen?

Je moet wel haast gek zijn om niet op Steve Seronval te wedden dit jaar. Na een ietwat aarzelende start tijdens de seizoensopener in Overslag geraakte de Luikenaar op dreef.  In Kachtem diende Seronval nog een reekszege aan Jurgen Wybo te laten, maar daarna kwam de pletwals pas goed op gang.  In de vijf daaropvolgende wedstrijden zou Super Steve geen enkele steek laten vallen.  Geen wonder dus dat we Seronval dan ook als Superfavoriet naar voren schuiven. De strijd voor de overige podiumplaatsen zou wel spannender kunnen worden. Voormalig Europees kampioen 250cc Christof Godrie heeft zich in een mum van tijd aangepast aan de MCLB-circuits. De Wim Motors-Honda rijder is duidelijk de “best of the rest”.  Toch zien we een aantal routiniers die af en toe roet in het eten zouden kunnen gooien. Daarbij denken we dan aan Christophe Descamps, David Vantornout, Bart Bonnewijn en Jurgen Paepe.

Ook Jurgen Pape moet voor verrassingen kunnen zorgen!

Vraag is echter hoe lang deze “oude garde” stand zal kunnen houden tegen het oprukkend jeugdig geweld. Zowel Gregory Demuynck als Sven Roelandt lieten al enkele top vijf plaatsen optekenen. Kan één van die twee rijders een podiumplaats in de eindstand van het MCLB Inters MX1/MX3 kampioenschap veroveren?

Inters MX2: Wybo favoriet

Op basis van zijn palmares zouden we nieuwkomer Jurgen Wybo als favoriet naar voor kunnen schuiven bij de Inters MX2. Dat betekent evenwel niet dat de MX Viaene Kawasaki rijder het voorseizoen domineerde.  Evenmin lijkt een “jonge hond” als Torpjurn Van Hoe zich bij deze suprematie neer te leggen.  Het valt dan ook te verwachten dat we een bitsige strijd om de Inters MX2 titel  tussen deze twee rijders krijgen.  Waaslander Kenny Dult zou af en toe wel eens de arbiter kunnen spelen in dit duel. Ook oudgediende Eric Siriez, de runner-up van 2009, zal ongetwijfeld een rol gaan spelen in het titeldebat.

Inters Open B: spannende strijd

De strijd bij de Inters Open B zou wel eens de spannendste van de drie Inter-kampioenschappen kunnen worden. De nr. 3 van de editie 2009 Jens Bleyaert pikte al een aantal overwinningen mee en onderstreepte daarmee zijn titelambities. Maar ook Jaimy De Leersnijder,  vorig jaar de kampioen bij de Nationalen MX1, liet zich al opmerken. Dezelfde constatie geldt voor Neal De Coninck, die vorig seizoen de titel pakte bij de Nationalen MX2.  Voeg daarbij nog een aantal subtoppers van vorig seizoen zoals Jelle Van De Walle, Dennis Van Hul en Henk Goderis en je hebt het recept voor een erg open titelstrijd.

Kampioen bij de Nationalen MX1, nu Inters open B: Jaimy Deleersnijder.

Kalender MCLB Inters kampioenschap 2010

  1. 11 april  Roosdaal
  2. 16 mei Oostrozebeke
  3. 30 mei Roborst
  4. 13 juni Wichelen
  5. 21 juli Middelkerke
  6. 25 juli Westkapelle
  7. 01 augustus Volkegem
  8. 15 augustus Huldenberg
  9. 5 september Horebeke

10.  19 september Pamel

Credit foto’s: CDS

Uw reacties

Ook te lezen