Opening FAM kampioenschap in Hamont-Achel

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In 2009 zorgde het FAM-kampioenschap voor heel wat spankracht over de zes reeksen. Zo was er ondermeer de  thriller tussen Ronny Van Hove en Wesley Verheyen bij de Inters MX2 in Waasmont. Verheyen trok uiteindelijk aan het langste eind, de BeTeMo-rijder is ook nu weer één van de favorieten. Andere kanshebbers zijn zeker Jonathan Banken en Marco Briers (beide VLM) en Torpjurn Van Hoe, Jurgen Wybo en Kenny Dult van MCLB. Frederic Weigert, Marco Stalman en Björn Nouwen moeten de VBM kleuren verdedigen.

Ook bij de Inters MX1/3 belooft het een open strijd te worden. Wie wordt de opvolger van de Nederlander Bas Verhoeven? Zeker is dat Steve Seronval, vorig jaar tweede, op revanche uit is en in een goede vorm zit. Een pak anderen, vooral ervaren rijders, staan te trappelen van ongeduld om er in te vliegen, denk maar aan kerels als Danny Wauters, Peter Iven, Kenny Janssens en vooral Jelle Grade van VLM. Bij MCLB rekent men naast Seronval op David Vantornout, Christophe Descamps, Jurgen Paepe, Steven De Strijcker en enkele jongeren zoals Gregory Demuynck, Stef Vandaele en Glenn Baert. Van de kant van de VBM tthuisrijders’ vbm mag men hopen op een knappe prestatie van Jan Laureyssen en Mike Vanderstraeten.

Vorig seizoen werd Ronny Van Hove FAM vice-kampioen in de Inters MX2.

Bij de Quads A wordt gezocht naar een opvolger voor Peter Laan en bij de Quads B was Rene Stalman in 2009 kampioen, wie rijdt zich in 2010 de geschiedenis in? Zoals steeds zorgen de Zijspannen voor de apotheose. De grote favorieten om zichzelf op te volgen zijn natuurlijk Jantje Goethals – Dimitri Vandeursen, het koninginnenkoppel bij de liefhebbersfederaties. Wie zal hen wat doen … zijn vlm-federatiegenoten Chris Corthouts-Somers of Karl Goossens-Gorris, of de mclb-ers Guy Smet-Kramar, Marc Verbrugghe-Soenens, Christophe Vancoillie-Galle of Kenneth Dierckens-Kindt?  In groep B kijken we uit naar de vlm-rijders Christof Van Der Veken-Meeus, Ivo Nuyts-Smolders of Ivo Cornelis-Janssens en van mclb-zijde durven we de jongelingen Yens Delmotte-Catelin en Bert Soetaert-Scheire naar voren schuiven! We weten het allemaal op 2 mei… Klik hier om foto’s van het circuit in Amont-Achel te bekijken.

Credit foto’s: CDS & Plan-B

Uw reacties