X

Lommel, here we come!

De VBM Inters zagen vorige week hun generale repetitie op het kampioenschap verstoord toen dag 1 van de Paastrofee in Meeuwen uitregende.  Op Paasmaandag had het VBM-Inters kampioenschap eigenlijk van start moeten gaan.  Helaas staken de weergoden daar een stokje voor. Met vier wedstrijden in de benen beginnen de VBM-Inters dus dit weekend in Lommel aan hun kampioenschap. In tegenstelling tot in de andere FAM-bonden werken de Inter MX2 van VBM een ietwat andere kalender af dan hun collega’s uit de zwaardere klassen.

Inters MX1/MX3 A: Ervaring of jeugdig enthousiasme?

Bij de grote kannonen treffen we een interessante mix van erg ervaren rijders en aanstormend jong talent aan. Ervaren rotten als Filip Van Dijck en Vincent Genot weten ondertussen al hoe je een titel behaalt. Afgaand op de vier eerste wedstrijden van het seizoen moeten we DAM Racing KTM-rijder  Van Dijck de status van favoriet geven. Ook Vincent Genot pakte een aantal podiumplaatsen in de aanloop maar kon nooit aanspraak maken op een overwinning.

Iemand die wel kon verrassen is Steven Engelen. De Kemea-Yamaha rijder won in Geetbets en gaf zo zijn visitekaartje af.  Toch lijkt de VBM-titelstrijd geen prioriteit voor Engelen die zijn zin heeft gezet op het BK bij de Nationalen MX1 van BMB.

De tegenstand voor Van Dijck en Genot zullen we dan in de hoek van VB Racing -Suzuki moeten gaan zoeken. Met Mike Vanderstraeten en Frederik Daenen heeft teambaas Guido Van Boom daar twee potentiële podiumkandidaten in zijn team. Toch hadden sommigen wellicht iets meer verwacht van Mike Vanderstraeten. Vraag is natuurlijk of de kersverse MX1 rijder de top zal kunnen bijbenen en het hen eventueel moeilijk maken. Nog een Suzuki rijder die zou kunnen verrassen is Jan Lauryssen. Jongens als Steve Piret, Roel Geurts en Dennis Dictus moeten af en toe voor een uitschieter kunnen zorgen.

Good old Marco Stallman blijft een taaie klant!

Inters MX2: wie kan Stallmann onttronen?

Regerend kampioen Marco Stallmann lijkt alvast niets van zijn strijdlust verloren te hebben. De Nederlander regeerde tijdens het voorseizoen met ijzeren hand over de lichtste Inter-klasse en is ook dit jaar de grote favoriet voor de titel. Achter de ongenaakbare Stallmann zou de strijd wel eens erg open kunnen zijn. Kris Kusters zagen we al vaker op het podium dit seizoen evenals Frédéric Weigert.  Dat belet echter niet dat jongens als Jelle Van Hoof, Bjorn Nouwen, Michaël Vozza of  good old Stefan Van Asten ongetwijfeld hun zegje zullen hebben in het verloop van het kampioenschap.

Twee gevaarlijke outsiders, maar wellicht geen titelkandidaten zijn Kemea-Yamaha rijders Danny De Baets en Jimmy Huysmans. Beiden geven de voorkeur aan het BK, maar  zouden in de proeven waar ze wel aantreden wel eens de rol van scheidsrechters kunnen spelen.

Inters MX1/MX3 B: bloedarmoede?

Deze klasse heeft zowat het kleinste aantal deelnemers van alle VBM-klassen.  Vier rijders strijden er voor het podium. Tot hiertoe was Jochem Vandeneynde, al konden jongens als Dave Van Dun en Gabriël Devilloni  met de overwinningen aan de haal gaan. Ook Tim Craeghs maakt kans op een top 3 plaats in de eindstand van het kampioenschap

Kalender VBM Inters MX1/MX3 A+B kampioenschap 2010

11 april                         Lommel
18 april                        Neerpelt
16 mei                          Bree
30 mei                          Veldhoven
20 juni                          Paal
11 juli                            Nog aan te kondigen
15 augustus                Attenhoven
29 augustus                Lommel
19 september             Lummen
26 september             Tessenderlo

Kalender VBM Inters MX2 kampioenschap 2010

25 april                        Lille
9 mei                            Plaats nog aan te kondigen
6 juni                           Genk
13 juni                         Warsage
4 juli                             Neerpelt
18 juli                           Zoutleeuw
15 augustus                 Attenhoven
29 augustus                 Lommel
12 september               Waasmont
19 september               Lummen

Credit foto: Ronnysfoto.nl, Plan-B