X

WK Sidecarcross kalender definitief bekend!

Vandaag is de kalender voor de WK Zijspancross definitief geworden.  Het WK Zijspancross 2024 zal bevochten worden over tien Grand Prix waarbij tijdens vijf hiervan het EK Quads ook ten tonele verschijnt. Officieel is nu ook bekend dat Loket het WK landenteams voor Quads en Zijspannen organiseerd op 28/29 september.

In het weekend van 1 september stond eerst ook een voorlopige blokkade voor een Grand Prix maar deze is vervallen. De rest is niet meer van datum gewijzigd en daarmee is de WK kalender defintief. Het seizoen trapt af in Portugal op 21 april met drie weken daarna de Grand Prix in het Nederlandse Heerde op 11/12 mei, mét het EK Quads ook op het programma. Twee weken erna is de Grand Prix in het Noord-Franse Plomion, net over de grens met België. Via Kramolin en Gdanks komt het kampioenschap net over de helft aan in het Belgische Lommel op 29/30 juni. Twee weekenden daarna gaat men naar Iffendic-Frankrijk met de week nadien op 20/21 juli de Duitse Grand Prix te Bessenbach. Na een kleine twee maanden pauze volgt wederom in Duitsland de Grand Prix te Rudersberg en de finale van de WK vind de week daarna plaats in Colla, in het Noord-Westen van Italië.

De week erna gaan de beste drie teams per land in de zijspan en quad klassen naar Loket waar het WK voor landenteams wordt beslecht op 28/29 september.