Reacties na het weekend

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Tony Cairoli, Red Bull-KTM, winnaar in Valkenswaard (1-1): “Hoewel ik crashte was de tweede reeks zeker de leukste! Ik hou van de strijd en omdat ik een ruime voorsprong had in de eerste reeks kreeg ik het moeilijk om me te concentreren. De tweede manche was geweldig voor iedereen. Ik ben tevreden over het rijden en op dit moment gaat alles naar wens. In de eerste reeks pakte ik de kopstart en en ik kon mijn eigen lijnen rijden. De tweede reeks raakte ik al snel in duel met David Philippaerts, maar ik raakte zijn achterwiel en kwam ten val. Ik werd teruggeslagen, maar ik heb nooit opgegeven. Later toen ik in het wiel van Ramon kwam voor de reekszege, ging ik even naast de baan. Daarbij had ik wel geluk dat de afsluiting niet tussen mijn achterwiel was beland.”

Steve Ramon, Rockstar-Teka-Suzuki,  tweede in Valkenswaard (3-2)

Beluister hier de reactie van Ramon.


Jeffrey Herlings, Red Bull-KTM, winnaar in Valkenswaard (1-1): “Het was echt een ongelofelijk gevoel. Ik had twee sterke starts hoewel ik niet zo goed aan het hek stond. Maar één GP is nog geen seizoen en daarom wil ik vooral constant zijn en bekijk ik het echt van wedstrijd tot wedstrijd. Natuurlijk was ik de avond er voor wel wat zenuwachtig, toch had ik er vertrouwen in. Misschien was ht dat vertrouwen weld at de doorslag heeft gegegeven.”

David Philippaerts, Yamaha Monster Energy MX Team, derde in Valkenswaard (2-4)
“Ik ben heel tevreden vandaag, maar eingelijk was een inhaaloefening want zonder de fouten die ik had gemaakt in Bulgarije was dit niet mijn eerste podium van het seizoen geweest. Maar dat hoort er nu éénmaal bij en vabdaag ging alles goed. Ik was tevreden om in de tweede reeks de kopstart te pakken en de race te kunne leiden. Over mijn rijden was ik tevreden, maar de baan lag zwaar met veel bulten. Ik wilde zeker niet crashen en daarom bouwde ik wat veiligheidsmarge in. Dat Leok er op het eidne nog over kwam was niet zo erg, ik stond toch nog op het podium.”

Ken Roczen, Teka Suzuki Europe, 2de algemeen (2-2)
“Ik werd wéér tweede, maar dat is wel ok, zeker omdat ik de leidersplaats pakte.
Nuchter blijven is de boodschap en vooral regelmatig presteren zoals je vandaag ziet levert dat resultaten op. Er zijn nog wat zaken die beter kunnen, maar niks is perfect. Ik heb vooruitgang gemaakt in het zanden we hebben nog enkele zand GP’s voor de boeg. Hoewel ik nu leider ben verandert er verder niks. In de eerste plaats wil ik me amuseren. Ik kijk uit naar Portugal waar ik opnieuw op het podium wil staan.”

LEES MEER  Jago Geerts vervangt Liam Everts op de Motocross of Nations

Tanel Leok, LS Motors-Honda, 4de algemeen (5-3)
“Tegenover de eerste twee GP’s mag ik natuurlijk niet klagen. In de eerste reeks had ik mijn start helemaal gemist. Ik lag ver achter en het was hard werken om terug te komen. Maar de motor liep prima en ook het rijden voelde goed aan. Ik kon nog wel aandringen bij Max Nagl voor de vierd plaats, helaas raakte ik er -ook door de achterliggers- niet meer langs. Mijn start in de tweede  race was gelukkig veel beter. Ik had snel het juiste ritme te pakken en zo kon ik naar de tweede plek rijden. Daarna moest ik even de rol lossen omdat ik problemen kreeg met mijn ademhaling. Ik liet het tempo wat zakken om terug in het juiste ritme te komen. Die strategie wierp zijn vruchten af want in de slotfase kon ik nog stevig doorgaan, in de laatste ronde wist ik nog net Philippaerts te pakken.”

Marvin Musquin, Red Bull-KTM, vijfde (8-5)
“Mijn crash op zaterdag bracht me in een moeilijke situatie. Ik had totaal geen energie en voelde me moe in mijn armen en benen. De eerste reeks was niet goed, maar gelukkig ging het iets beter in de tweede.Ik was terug naar de derde plaats gereden, twee rondes voor het einde crashte ik jammer genoeg en daardoor kwam ik als vijfde binnen. Aan de andere kan is het seizoen nog lang en het is zeker geen ramp dat ik nu de leidersplaat moet afgeven.”

Ken De Dycker, Yamaha Monster Energy Ricci MX Team, zesde in Valkenswaard (6-7)
“Heel het weekend veliep zwaar.  Ik had pijn in mijn rechterarm en het was soms moeilijk om de motor vast te houden. Vanf de eerste ronde in de eerste race had ik last van pijnIijke armen, mijn bochten trokken dan ook op niks en ik vond eht moeilijk om regelmatig te zijn. Ik was meer relaxed in de tweede manche en ik kon meer vechten, maar naar het einde ging het niet meer. Hopelijk gaat het beter in Portugal.”

Jeremy Van Horebeek, CLS-Kawasaki, zevende (11-4)
“Zaterdag liep het echt niet, ik ben wel zes keer gevallen! Maar van bij de warm-up op zondag had ik een goed gevoel met de baan zodat een podiumresultaat tot de mogelijkheden behoorde.
Helaas was ik betrokken bij een massale valpartij aan het begin van de eerste reeks. Ik verloor massa’s tijd en ik kon nog terugkomen tot de elfde plaats al kostte dat ook heel veel energie. Dat voelde ik ook aan het begin van reeks twee, pas na een minuut of vijftien vond ik mijn tempo. Daarna ging het super ik kon opklimmen van 15 naar 4 en kwam binnen na Steven (Frossard). Mijn vertrouwen gaat in stijgende lijn en ik kijk uit naar een topresultaat!”

LEES MEER  Kay Karssemakers over de MXGP China

Steven Frossard, CLS-Kawasaki, derde in Valkenwaard (4-3)
“Natuurlijk ben ik blij, want dit is mijn allereerste podium in een zand GP! Deze winter heb ik veel in het zand gereden met Kees Van Der Ven en Harry Nolte, daardoor begon ik met veel vertrouwen in Valkenswaard. Ik rij graag in Agueda waar de volgende GP plaats vindt en hopelijk kan ik daar de kloof met de leiders in het kampioenschap kleiner maken.”

Max Nagl, Red Bull-KTM, vijfde in Valkenswaard (4-6): “Ik kan wel zeggen dat het een lastig weekend was, ook al was mijn vierde plaats in de eerste manche niet zo slecht. In de tweede reeks had ik enorm veel last van maagkrampen. Constant lag ik in de clinch met mijn eigen lijf! Tegen het einde ging het beter en kon ik De Dycker nog inhalen. Ik ga deze week toch eens langs bij de dokter om te zien wat er aan de hand is.”

Davide Guarneri, LS Motors-Honda, 9de algemeen (7-11)
“Het was een zware GP en het circuit lag er ook nog een pak moeilijker bij dan gisteren. Ik weet dat het goed zit met mijn snelheid, ook in het zand rijd  ik hetzelfde tempo als de toppers. Daar moet ik vertrouwen uit putten. Wat beter moet dat is die inzinking die ik steeds lijk te hebben in de tweede reeks. Deze winter heb ik keihard getraind met Marnicq Bervoets om het seizoen voor te bereiden. Ik weet dus echt niet hoed ik dit gebrek aan uithouding kan verklaren. Vorig weekend in Gemert liep alles, ook fysiek, wel lekker. Hopelijk kunnen we op dit probleem een oplossing vinden.”

 

Uw reacties

Ook te lezen

  • VIDEO: Behind the Gate Episode 15

    VIDEO: Behind the Gate Episode 15

    Voor deze aflevering vliegen we naar Noord-Europa voor de MXGP van Zweden op het prachtige Uddevalla circuit. In de aflevering zie je interviews met de thuisheld Isak Gifting die in MXGP …
  • McAdoo tekent nieuwe deal met Team Pro Circuit

    McAdoo tekent nieuwe deal met Team Pro Circuit

    Cameron McAdoo en het Team Pro Circuit-Kawasaki-Monster Energy hebben hun samenwerking verlengd. McAdoo zal ook het komende seizoen gaan uitkomen voor het team van Mitch Payton. De 27-jarige crosser zal …
  • Cooper Webb komt naar de Motocross of Nations

    Cooper Webb komt naar de Motocross of Nations

    Uit onderzoek is gebleken dat de knieblessure van Chance Hymas erger is dan verwacht. Daarom is de Honda-rijder geopereerd en kan hij niet in actie komen tijdens de Monster Energy …
  • Maakt Quentin Prugnieres de overstap naar KTM?

    Maakt Quentin Prugnieres de overstap naar KTM?

    Het lijkt erop dat Quentin Marc Prugnieres na vijf seizoenen op Kawasaki de overstap maakt naar KTM. De 19-jarige crosser zou op het punt staan een contract te ondertekenen met …