X

Reacties uit de sportwereld op Sven Nys

Verbazing, ongeloof, bewondering… De gedurfde beslissing van Nys wekt heel wat emoties los in de sportwereld. Wij gingen reacties sprokkelen bij Bart Wellens, Kevin Pauwels, Steve Ramon, Kevin Strijbos, Tom Steels, Roger De Vlaeminck, Tom Boonen en Ken De Dycker

Bart Wellens, veldrijden (Fidea Cycling Team)
Click hieronder op de player om Bart te horen.

[audio:https://nl.motocrossmag.be/audio/bart_wellens.MP3]

Kevin Pauwels, veldrijden (Fidea Cycling Team)
“Ik vind motorcross een machtige sport. De GP’s volg ik elk jaar op de voet. Vroeger ook al, maar nu zeker  omdat ik via Marc Herremans regelmatig met Kevin Strijbos samen train. Zelf heb ik het ook wel eens geprobeerd. Nee, niet met de GP-motor van Kevin! Dat was met een brommertje van een kameraad, lang geleden. MX is een heel zware sport, ik denk dat je er vroeg moet mee beginnen.”

Steve Ramon heeft vertrouwen in de rijkunsten van Nys.

Steve Ramon, motorcross (Rockstar-Teka- Suzuki World MX1)
“Meen je dat? Sven Nys die gaat crossen, dat is straf! Daar had ik nog niets van gehoord. Dan heeft hij zijn plannen toch goed geheim weten te houden. Voor welk merk gaat hij rijden? Hij heeft nog wel een paar maanden om te trainen voor Everts & Friends, maar het zal toch rap moeten gaan. Ik vind het sterk dat hij die uitdaging aandurft, ik wens ‘m succes.”

Kevin Strijbos, motorcross (Beursfoon-Suzuki) Strijbos werd twee jaar geleden in Hofstade derde op het BK cyclocross voor amateurs.
“Dan gaat de Sven mij achter na! Da’s wel sjiek natuurlijk. Volgens mij is Nys wel iemand die veel stuurvaardigheid en lef in huis heeft. Heeft die vroeger geen BMX gedaan? Ik ben heel  benieuwd hoe hij het er van afbrengt.”

Tom Steels begeleidt mee de training van enkele motorcrossers en BMX’ers.

Tom Steels, ex-toprenner (o.m. viervoudig Belgisch kampioen op de weg)
Click hieronder op de player om Tom te horen.

[audio:https://nl.motocrossmag.be/audio/tom_steels.MP3]

Roger De Vlaeminck, wielerlegende (o.m. wereldkampioen cyclocross en viervoudig Parijs-Roubaix winnaar) en voormalig hobby-motorcrosser in de BLB
“Da’s een mooie uitdaging voor Sven! Motorcross is een ongelofelijk zware sport. Het is echt afzien als de beesten, zelfs op de simpele circuitjes waar ik op reed! Je zit bijna onmiddellijk in het rood, je spieren verzuren en je lijf moet heel wat klappen opvangen. Zonder specifieke training doet dan alles ongelofelijk pijn. Je rug, je knieën en je armen natuurlijk. Niet verkrampen tijdens het rijden is echt niet zo simpel als het klinkt. Maar ik heb gehoord dat Nys raad krijgt van Everts en Bervoets, dan is hij toch in goede handen.”

Ken De Dycker, Motorcross (Monster Energy-Ricci Racing-Yamaha)
“Euh, Sven Nys die op 1 april aankondigt dat hij begint met motorcrossen, vind jij dat niet verdacht? Kwestie van aprilvissen en zo. Speciaal voor Everts & Friends gaat hij trainen, zeg je? Het zou natuurlijk kunnen, maar dan hoop ik dat hij snel bijleert. In ‘Het Belang Van Limburg’ stond dat hij GP’s wil doen. Als hij dat kan, eet ik mijn klak op!  Ik heb een paar jaar geleden Bart Wellens bezig gezien op Sportweekend en dat was gene vette.”

Ken De Dycker is voorzichtig… ten minste over het potentieel van Sven Nys!

Tom Boonen, wielrennen (Quickstep-Innergetic)
“Och gij, Nys die gaat motorcrossen! Hoewel… Sven is toch ne crack in het sturen en evenwicht. Ik vind het ferm dat hij dat wil proberen zo voor de fun, want kampioen kan hij niet meer worden. Zelf zou ik ook wel eens willen crossen, maar mijn contract verbiedt dat. Spijtig, want ik vind motorcross zelf ook een fantastische sport. In Balen hebben we elk jaar de motorcross van de Keiheuvel op 15 augustus en dat is een echt volksfeest. Precies een grote koers! Als ik op pensioen ga heb ik in elk geval al motorcrossmateriaal in de garage staan. Op een veiling van To walk again heb ik een paar jaar geleden de motor en het pak van Joël Smets gekocht!”

Credit foto’s: Ray Archer, Plan-B, Massimo Zanzani, Dzipi