VLM maakt zich op voor Meerhout

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Met vijf wedstrijddagen op de teller beginnen de Inters van VLM dit weekend aan hun kampioenschap. In Meerhout wordt  zondag de eerste van tien rondes meetellend voor de Inter kampioenschappen verreden. Wie zijn dit seizoen de favorieten en outsiders voor de drie Intertitels bij VLM? MXMag.be licht alvast een tipje van de sluier op.

Inters MX1/MX3: BeTeMo boven?

Het duurde even vooraleer hij onder stoom kwam, maar de laatste weken rijdt Sven Breugelmans als vanouds rond. De tweevoudig wereldkampioen MX3 lukte vorig weekend nog de dubbelslag tijdens de Paastrofee in Reet en lijkt dus klaar voor het kampioenschap.  De BeTeMo rijder won tijdens de laatste drie wedstrijden telkens het eindklassement bij de Inters MX1/MX3. Regerend VLM-kampioen Jelle Grade weet meteen wat hem te doen staat.  Grade kende tijdens de eerste wedstrijden heel wat pech maar lijkt nu stilaan de weg naar het podium teruggevonden te hebben. De Yamaha rijder kon echter nog geen enkele reekszege boeken dit jaar, al telt in een kampioenschap natuurlijk vooral de regelmaat.

Eén van de outsiders bij de Inters MX1/MX3: Tom Cuyvers.

Het mag duidelijk zijn dat het BeTeMo duo, Grade  en Breugelmans, dé topfavorieten zijn. Toch zijn er nog kapers op de kust. Wat te denken van Kenny Janssens? Ook de man uit Keerbergen was de afgelopen weken een vaste podiumklant. Als er een iemand het predikaat schaduwfavoriet opgeplakt moet krijgen is het Janssens wel.  Nog iemand die veel regelmaat aan de dag legt is Peter Iven. De Fun MX-LS Honda rijder is misschien geen kandidaat-kampioen meer, maar kan kostbare punten wegsnoepen van de favorieten. Voor Tom Cuyvers en Glenn Berghmans geldt dan weer dat ze stiekem mogen hopen op een podiumplaats in de eindstand van het Inters MX1/MX3 kampioenschap.

Verder wordt het uitkijken naar de verrichtingen van Gunther Truyens, Tom Coeckelberghs en Sven Scheynen, die dit jaar de stap van de Inters Open B naar de Inters MX1/MX3 hebben gezet.

Inters MX2: twee nieuwkomers en een VLM-routinier.

Bij de “lichte cavalerie” kunnen we een lange, harde strijd verwachten tussen Wesley Verheyen en Jonathan Banken, beide nieuwkomers bij VLM. BeTeMo rijder Verheyen boekte dit seizoen al een paar reekszeges waarbij hij de rest van het Inters startveld het nakijken gaf op een MX2 motor.  Banken kan van zijn kant bogen op een pak ervaring op en was in 2005 zelfs Belgisch kampioen MX2! Bovendien moet de Luikenaar met Limburgse roots in het zand absoluut niet onderdoen voor Vlaamse rijders.  Marco Briers, de regerend kampioen bij de Inters MX2 mag alvast de mouwen opstropen als hij zijn titel wil prolongeren. Toch kunnen we ons niet voorstellen dat de door de wol geverfde rijder uit Stevoort geen rol zou spelen in het kampioenschap.  Ook Jurgen Bijnens en Ronny Van Hove zullen we regelmatig voorin terugvinden.

Inters  Open B: Baetens favoriet

Met het vertrek van de top drie van vorig jaar in het achterhoofd, wordt Bart Baetens automatisch de logische favoriet. Maar met Jurgen Vervloessem en Kevin Cockheyt heeft de nummer vier van vorig jaar er alvast twee sterke concurrenten bij gekregen.  We mogen verwachten dat ook ervaren rijders als Jimmy Van Thillo en Jeroen Thijs een graantje zullen meepikken in het kampiosnchap.

Regerend VLM-kampioen Jelle Grade weet zijn momenten te kiezen. Dit weekend al in Meerhout?

Kalender VLM Kampioenschap Inters Open 2010

 1. 11 april Meerhout
 2. 25 april Overpelt
 3. 30 mei  Lommel
 4. 6 juni    Ranst
 5. 20 juni TBA
 6. 11 juli Tessenderlo
 7. 15 augustus Rijkevorsel
 8. 29 augustus Paal-Beringen
 9. 19 september Wommelgem
  10.  26 september Reet

Credit foto’s: Plan-B

Uw reacties