X

Jonathan Barragan mikt op Teutschenthal

Het zit Kawasaki niet mee in de MX1 klasse dit jaar. Het merk uit de gelijknamige Japanse stad had voor het seizoen met het officiële Kawasaki Racing Team en satellietteam Bud Racing Kawasaki een MX1 line-up om u tegen te zeggen. Kopman Jonathan Barragan blesseerde zich in de week voor de GP van Nederland echter aan de heup. Ook in Bellpuig deelden de groenen in de klappen. Greg Aranda brak tijdens de kwalificatierace op zaterdag zijn onderbeen op 2 plaatsen en is allicht gedurende drie maand out. Tot overmaat van ramp kwam ook Sébastien Pourcel hard ten val in de eerste reeks op zondag. De Fransman kloeg over een troebel zicht en verkoos daarom de 2e reeks maar uit te zitten. Toch was er ook nog goed nieuws voor Kawasaki in Bellpuig. Dat kwam dan van Jonathan Barragan, die stilaan terug de oude wordt.

Jonathan Barragan: « Ik voel me elke dag een stukje beter. Sinds een paar dagen kan ik terug zwemmen en fietsen. Dat is dan ook mijn ochtendprogramma. In de namiddag werk ik samen met mijn fysiotherapeut. Dat is de beste manier om bij mijn comeback in een goede vorm te steken. Deze week reis ik terug naar België om bij dokter Claes op consultatie te gaan. Hij zal me zeggen wanneer ik terug mag rijden. Maar ik vermoed dat de 8e GP van het jaar in Teutschenthal het streefdoel wordt. Mentaal is het zeker niet makkelijk om niet te racen. Zeker hier in Bellpuig waar ik vorig jaar won. Maar ik kijk er al naar uit om terug met het team samen te werken en en de vooropgestelde resultaten te halen. Net voor ik geblesseerd raakte hadden we de afstellingen die het best bij mijn stijl passen gevonden. Ik was erg tevreden over de motor en popel nu van ongeduld om terug aan de start van een GP te staan.”

Als Barragan de vooropgestelde termijn haalt, zien we hem allicht op 13 juni voor het eerst terug in actie tijdens de 2e ronde van de MX Pro Series in Kester.

Foto Credits: Kawasaki/Sarah Gutierrez