X

Kevin Gauniaux wint in de Franse Ardennen

De 5e wedstrijd van het BK Enduro, die voor de gelegenheid in en om het Noord-Franse Rocroi plaatsvond, werd een kolfje naar de hand van Kevin Gauniaux. De oudste van de twee Gauniaux broers ging in de eindstand Cédric Cremer en Thierry Klutz vooraf. Alledrie deze rijders wonnen dan ook de strijd in hun respectievelijke klassen. Bij de Beloften ging de zege naar Adrien Vandommele. Omdat de Enduro van Rocroi ook meetelde voor het kampioenschap van de lokale Liga Champagne-Ardennes nestelden zich ook een paar Franse rijders in de top 10.

Kevin Gauniaux pakte zijn eerste Scratch van het seizoen in Rocroi

Bob Van Looveren was de verrassende tweede bij de Beloften. De Wuustwezelse Suzuki-rijder bleef in het scratch klassement Alex van den Broeck en Wim Vanderheyden voor. Het merendeel van de Belgische deelnemers was erg te spreken over de Enduro du plateau de Rocroi. Alleen jammer dat er op een totale afstand van 240 km maar zo’n 12 minuten tegen de klok gereden diende te worden.

Het BK Enduro gaat nu tot eind augustus in zomerreces maar de toppers zien we meer dan waarschijnlijk aan het werk tijdens de 12 Heures de la Chinelle, tijdens het tweede weekend van augustus.

Scratch: 1. Kevin Gauniaux, 2. Cédric Cremer, 3. Thierry Klutz, 4. Mickael Vukcevic, 5. Julien Pommier, 6. Eric Lorrain, 7. Adrien Vandommele, 8. Remi Lorrain, 9. Gregory Brouillet 10. Mikael Despontin, 11. Jerôme Martiny, 12. Alan Beaulieu, 13. Bob Van Looveren, 14. Alex van den Broeck, 15. Wim Vanderheyden, 16. Dany Crosset, 17. Thierry Wansart, 18. Steve Goblet, 19. Vincent Begin, 20. Tom Frison.

Podium Inters E1: 1. Thierry Klutz, 2. Mikael Despontin, 3. Jerôme Martiny,

Podium Inters E2: 1. Cédric Cremer, 2. Mickael Vuckcevic, 3. Danny Crosset

Podium Inters E3: 1. Kevin Gauniaux, 2. Wim Vanderheyden, 3. Betrand Bailleux.

Podium Beloften: 1. Adrien Vandommele, 2. Bob Van Looveren, 3. Thierry Wansart

Foto credits: Olivier Evrard & FDavid