X

Team Belgium voor de ISDE aangekondigd

De mondiale hoogmis van de enduro nadert met rasse schreden! Van 30 augustus tot en met 4 september vinden de ISDE (Six Days) plaats in Lombardije-Piedmont (Italië). In navolging van z’n MXoN collega Johan Boonen maakte teammanager Philippe Rorive vandaag zijn selectie bekend.

Twee jaar geleden zette het Belgische team nog een ijzersterk resultaat neer tijdens de ISDE in Portugal. Onder aanvoering van Antoine Magain eindigde België schitterend vijfde in de Junior Trophy, in de World Trophy eindigden de Belgen tiende. Bovendien werd Team Belgium beloond met de “Watling Trophy” voor meest verbeterde land!


Voor deze editie moet Rorive het stellen zonder sterkhouder Magain. De Sherco fakrieksrijder raakte tijdens de Zweedse EnduroGP ronde gekwetst aan beide polsen. Toch is er nog meer dan genoeg om naar uit te kijken in Italië.

Zo gaf Erik Willems tijdens de vorige Six Days zijn visitekaartje af met een erg knappe prestatie. Dit jaar maakt World Cup Open 4S Kampioen Dietger Damiaens zijn ISDE debuut. Daarnaast wordt het ook uitkijken naar een super gemotiveerd Junior Team met Henson Lievens, Dante Nijs en Mika Vanderheyden.

Trophy Team

100 Ludovic Bral E1 KTM
101 Erik Willems E2 Husqvarna
102 Lillo Gauthier E2 KTM
103 Dietger Damiaens E3 KTM

Junior Team

104 Henson Lievens E3 GASGAS
105 Dante Nijs E1 Beta
106 Mika Vanderheyden E2 Husqvarna

Club Team I

471 Maxime Rorive
572 Nicolas Vandommele
673 Adrien Vandommele

Club Team II

472 Quentin Vinken
572 Mathieu Corteil
672 Philippe Henrard

Club Team III

473 Arthur Sente
573 Nicolas Charlier

Tekst: Redactie
Foto:
Dina Damiaens, Fred ccy