Leok en Herlings logische winnaars in Wuustwezel

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Zalig Pinksterweer, toprijders en een goed geprepareerd circuit waren de ingrediënten voor de 41e Internationale motorcross van Wuustwezel. Geen Belgische toppers bij de Inters MX1-MX3, al kon dat de pret niet drukken. Zowel in de MX1 als in de MX2 waren de hoogst aangeschreven rijders in het WK, Tanel Leok en Jeffrey Herlings de respectievelijke winnaars. Dat wil echter niet zeggen dat de wedstrijden saai waren. Vooral in de MX2 viel er heel wat te beleven.

LS Motors rijders verdelen zeges

In de MX1 was het al Honda en vooral LS Motors dat de klok sloeg. Davide Guarneri nam de kopstart in de eerste reeks en zag daarna niet meer om. Achter hem volgden Evgeny Bobryshev en Tanel Leok. Eric Foguenne blijf opvallend lang meedraaien in de voorste gelederen. De MC Mikkola-piloot zou uiteindelijk vijfde worden. Toen de onstuimige Evgeny ‘J-Bob’ Bobryshev in de fout ging, zette hij de deur open voor een LS Motors dubbelslag met Guarneri en Leok. Heel mooi was de vierde plaats van tweetaktrijder Yentel Martens die knap naar voor was gereden.

Davide ‘Pota’ Guarneri had reden tot lachen op de Molenbergen.

Een massale valpartij in de eerste bocht ontsierde de start van de tweede MX1 reeks. Ondermeer Guarneri, De Reuver, Laeremans, Verhoeven en Gysel deelden in de brokken. Zo lag de weg open voor een one-man show van The Estonian Express. Leok kwam uiteindelijk met bijna 37 seconden voorsprong op Bobryshev over de meet. Marvin Van Daele was nu vierde en ook in de eindstand zou ‘Smarry’ vierde worden.

Inters MX1 Wuustwezel

1. Tanel Leok (2-1)
2. Evgeny Bobryshev (3-2)
3. Davide Guarneri (1-5)
4. Marvin Van Daele (6-3)
5. Yentel Martens (4-9)
6. Bas Verhoeven (10-4)
7. Rob Van Vijfeijken (13-7)
8. Eric Foguenne (5-15)
9. Bengt Laeremans (9-12)
10. Roy Gysel (7-14)

Machtsvertoon van The bullet!

Vooraf waren hier en daar twijfels gerezen over de deelname of de inzet van Jeffrey Herlings in Wuustwezel.  De 15-jarige wonderboy uit Elsendorp veegde die twijfel volledig weg met twee klinkende reekszeges. In de eerste reeks pakte Herlings onmiddellijk de kopstart. De wedstrijd werd meteen opgeschrikt door een enorme crash van Jimmy Huysmans, gelukkig zonder veel erg. De enige concurrent die Herlings kon volgen was teamgenoot Shaun Simpson. Simpson nam even de leiding over na een foutje van Herlings, maar die laatste maakte uiteindelijk makkelijk af. Achter het Red Bull KTM duo zette Nick Triest Joël Roelants onder druk in de strijd om plaats 3. Quick Nick moest na verloop van tijd echter de rol lossen. De strijd om de vijfde plaats werd al vlug beslist door Axel Alletru die Verbruggen het nakijken gaf. Ook nog even signaleren dat Kevin Fors met een zevende plaats sterk debuteerde op een KTM SX-F 250. Mark Boot werd achtste in de openingsmanche.

Broederlijk KTM-duel tussen Jeffrey Herlings (voorgrond) en Shaun Simpson

De kopstart in reeks 2 was voor Shaun Simpson. Deze keer kon Joël Roelants gewoon aanklampen bij de twee Red Bull KTM rijders. Herlings slaagde er in de slotfase in om nog voorbij teamgenoot Simpson te gaan. Triest werd vierde voor Verbruggen. Alletru moest in de strijd om plaats zes de duimen leggen voor Michael van Wezel.

Inters MX2
1. Jeffrey Herlings (1-1)
2. Shaun Simpson (2-2)
3. Joël Roelants (3-3)
4. Nick Triest (4-4)
5. Dennis Verbruggen (6-5)
6. Axel Alletru (5-7)
7. Michael Van Wezel (10-6)
8. Kevin Fors (7-9)
9. Jordi Tixier (9-8)
10. Mark Boot (8-10)

Credit foto’s: Plan-B

 

 

 

 

Uw reacties