X

Ramon zegeviert in Beervelde

Zo’n dikke 5000 toeschouwers woonden vanmiddag in Beervelde de aftrap van de MX Pro Series bij. Met een dubbele reekszege bevestigde Steve Ramon zijn goede vorm en werd hij de eerste leider in de Open klasse van de MX Pro Series.

MX Pro Series reeks 1

Steve Ramon pakte zonder enige tegenstand de holeshot en leidde het 39-koppige pak in de eerste ronde. Nog in die eerste ronde plaatste Ken De Dycker een aanval op Ramons leiderspositie. De aanval lukte en zo leidde De Dycker voor Ramon en Davide Guarneri. Beide Belgische toppers slopen stilaan weg, maar ook LS Motors-Honda rijder Guarneri nam afstand van de concurrentie. Kawasaki fabrieksrijder Sébastien Pourcel en Nederbelg Marc de Reuver namen plaatsen 4 en 5 in. Vooraan wisselden Ramon en zijn ex-teammaat geregeld van positie, maar met nog twee ronden te gaan, besliste Ramon de manche in zijn voordeel. De Dycker moest met koppelingsproblemen de rol lossen en zo reed Ramon naar zijn allereerste BK-reekszege van 2010.  Guarneri werd derde voor Marc Dereuver en Tanel Leok. Roelants werd de eerste  MX2-rijder.

De spectaculaire duels tussen Ken De Dycker (#9) en Steve Ramon (#11) vielen in de smaak van het publiek.

MX Pro Series reeks 2

Ook nu was het Steve Ramon die het eerst de bocht rond de plas van de zandwinning rondde. De Dycker en Strijbos volgden kortbij. Joël Roelants was een verrassende 4e. Veel plezier zou de Nestaan JM Racing rijder niet aan die plaats beleven want hij crashte in de derde ronde en zou spoedig de strijd staken. Het LS Motors-Honda duo Tanel Leok en Davide Guarneri, rukte echter op.  Een andere rijder die aan een opmars begon was Jeremy Van Horebeek. The Jerre zou knap zevende en eerste MX2 rijder worden.

Vooraan was er geen kruid gewassen tegen Steve Ramon die naar een dubbelzege snelde. Ken De Dycker moest op twee ronden voor het einde weer de rol lossen vanwege technische problemen – en werd voorbijgegaan door zowel het LS Motors-Honda duo als Sébastien Pourcel. Steve Ramon sloot de dag af als eerste BK-leider voor Davide Guarneri en Tanel Leok.

Reeks 1: 1. Steve Ramon (BEL-Suzuki), 2. Ken De Dycker (BEL-Yamaha), 3. Davide Guarneri (ITA-Honda), 4. Marc De Reuver (NED-Suzuki), 5. Tanel Leok (EST-Honda), 6. Sébastien Pourcel (FRA-Kawasaki), 7. Joël Roelants (BEL-KTM), 8.  Jeremy Van Horebeek (BEL-Kawasaki), 9. Kevin Strijbos (BEL-Suzuki), 10. Tommi Makinen (FIN-Honda).

Reeks 2: 1. Steve Ramon (BEL-Suzuki), 2. Tanel Leok (EST-Honda), 3. Davide Guarneri (ITA-Honda), 4. Sébastien Pourcel (FRA-Kawasaki), 5. Ken De Dycker (BEL-Yamaha), 6. Marc De Reuver (NED-Suzuki), 7.  Jeremy Van Horebeek (BEL-Kawasaki), 8. Kevin Strijbos (BEL-Suzuki), 9. Dennis Verbruggen (BEL-KTM), 10. Marvin Van Daele (BEL-Honda)

De volledige resultaten vind je hier.

In reeks 1 werd Roelants fraai zevende, maar hij viel in de tweede race uit met een schouderblessure en zal naar verluidt niet starten in Varsseveld.

Eindstand ‘Beervelde‘ tussenstand MX Pro Series
1. Steve Ramon (BEL-Suzuki) 50 ptn, 2. Davide Guarneri (ITA-Honda) 40, Tanel Leok (EST-Honda) 38, 4. Ken De Dycker (BEL-Yamaha) 38, 5. Sébastien Pourcel (FRA-Kawasaki) 33, 6. Marc De Reuver (NED-Suzuki) 33, 7.  Jeremy Van Horebeek (BEL-Kawasaki) 27,  8. Kevin Strijbos (BEL-Suzuki) 25, 9. Marvin Van Daele (BEL-Honda) 21, 10. Tommi Makinen (FIN-Honda) 21

Credit foto’s: CDS