X

13 juni: Rijders mogen stemmen per volmacht!

Op 13 juni vinden vervroegde federale verkiezingen plaats. Op die dag vindt ook de tweede wedstrijd van de MX Pro Series in Kester plaats. Uiteraard zal Vlaanderens mooiste gewoon door gaan. Rijders en officials hebben wel de mogelijkheid hun stem uit te brengen door een volmacht te geven (artikel 147bis Kieswetboek). Hierdoor kan de volmachtdrager voor de volmachtgever stemmen. Aanpassingen aan de kieswetgeving tussen 2002 en 2009 hebben de volmachtgeving sterk versoepeld.

Voortaan kan volmacht worden gegeven aan gelijk welke andere kiezer. Iedere kiezer mag slechts 1 volmacht krijgen. Het volmachtformulier is eenvoudig in te vullen en er dient alleen een attest te worden toegevoegd. Op de dag van de stemming dient de volmachtdrager in het bezit te zijn van het ingevuld en ondertekend volmachtformulier met het bijhorende attest, zijn eigen oproepingsbrief en identiteitskaart om de volmacht te kunnen uitoefenen in het stembureau van de volmachtgever.

Raadpleeg hieronder:
–          volmacht formulier
–          attest voor de rijders
–          attest voor de officials

Opgelet: wanneer de kieswetgeving strict wordt toegepast kan dit attest enkel worden afgeleverd door de werkgever. De BMB kan in deze niet als werkgever worden beschouwd en kan dan ook niet aansprakelijk worden gesteld indien dit attest niet door de bevoegde instanties zou worden aanvaard.

Credit foto: Ray Archer