Welcome to Planet Stoica!

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Trouwe columnlezers mét een olifantengeheugen zullen zich misschien nog herinneren dat mijn vorige schrijfsels op 1 april de wereld werden ingestuurd… En ze dachten door die datum misschien dat de Planet Stoica column een ééndagsvlieg zou zijn. Zoals de toekomstige motorcross GP-carrière van Sven Nys, bijvoorbeeld! Niet dus want FMX is 4Ever.

De voorbije maand hebben we weinig  shows gegeven, maar mijn trouwe KTM heeft toch flink wat kilometertjes gemaakt. Ik zat gedurende drie weken in Frankrijk om intensief te trainen en het zomerseizoen goed voor te bereiden. De omstandigheden waren perfect, zodat ik me helemaal heb kunnen laten gaan. Slechts twee dagen heb ik niet gereden. Daarna hebben we nog wel een toffe demo gedaan in Duitsland tijdens de ADAC MX2 race in Kamp Lindfort. Een heel bijzondere omloop en als je de Duitsers mag geloven zelfs het oudste circuit in Europa. Het lijkt wel een verbeterde versie van ’t Fort in Koningshooikt, ook een circuit op en rond een legerfort. Dat was samen met Gilles (Dejong), Chris Brock en Lukas Weiz.

De Stoica clone machine, nu verkrijgbaar!

Ik ga nu nog eerst even terug naar Frankrijk en dan vliegen we erin met een superdruk programma. Elk weekend rijden of springen we ergens anders: Kopenhagen in Denemarken, vervolgens Göteborg, dan gaat het naar de beroemde Erzberg in Oostenrijk (straks meer daarover). Daarna  gaan we naar Bosnië voor een Red Bull X-Fighters Jam, tussendoor zitten we in Estonië, dan volgen drie weken Turkije en… Toch wèl -we zijn dan al half juli- dan zijn we te gast op onze traditionele show in Sint-Niklaas, de stad met het grootste marktplein van het Westelijk halfrond! Ook op Everts & Friends op 21 juli in Genk zijn we te gast. Daarna komen Tsjechië en Oostenrijk aan de beurt en zijn we weer vertrokken voor het tweede luik van onze tournee. Verder durf ik voorlopig niet te zien, want misschien heb ik tegen dan wel weer een kleine blessure opgelopen!

Wat ik nog wilde vertellen over de Erzberg. Zoals jullie misschien wel weten is de Erzberg in Eisenerz (Oostenrijk) uitgegroeid tot een van de meest bijzondere enduro-evenementen in de wereld.  Het is ondertussen al de 16de editie. Voor wie zich bij de woorden Erzberg en enduro toaal niks kan voorstellen raad ik ten zeerste de onderstaande clip aan! We gaan er met FMX4Ever altijd naar toe en ik geniet er telkens weer van het rijden.  De Erzberg vindt plaats van donderdag 3 tot en met zondag 6 juni en je hebt drie onderdelen, namelijk de Rocket ride, de proloog en de eigenlijk enduro op zondag.

De proloog is een soort van hillclimb op één van de flanken waarbij je met vijf man naast elkaar start. En weet je wie daar vorig jaar met iedereen de vloer aanveegde? Onze eigenste Gilles Dejong! Helemaal zijn relaxte zelf stond Gilles daar aan de start tussen alle fabriekspiloten. Hij reed gewoon met zijn FMX-motor –inclusief grabholes!- maar hij won wel! Het zoveelste bewees dat Gilles écht wel fameus hard met de motor kan rijden. In de proloog is het de bedoeling om je te kwalificeren voor zondag. En vorig jaar is me dat gelukt met een 130ste plaats op 1300 deelnemers ik hoop dit jaar minstens even goed te doen. Kortom Ik kijk echt wel uit naar de Erzberg 2010!

Als designer ben ik de voorbije werken ook weer druk in de weer geweest. Behalve puur grafische ontwerpen zoals de logo’s voor de Red Bull Motorclash of Lord of Bouillon heb ik ook heel wat kledij en schoenen onder andere genomen. Voor de Deeluxe boot, een welbekend merk voor de boarders onder jullie, mag ik het pro-model van Marco Feichtner ontwerpen. En ook leuk: de Nieuw-Zeelander Nick Franklin die voor zijn zomertour weer bij FMX4Ever komt rijden, krijgt van Etnies zijn eigen signature model schoen! Ik toon hem jullie als hij klaar is.

Let op de ton en het Red Bull Motorclash logo: designed by Stoica.

Qua kledij begint de Masters of Dirt line de laatste tijd veel bekendheid te krijgen. Voor MOD ontwerp ik al een tijdje de volledige collectie en het doet me natuurlijk plezier om te zien dat mijn ontwerpen aanslaan. In de nieuwe collectie heb ik me helemaal kunnen uitleven, ik ben dus razend benieuwd naar de reacties van het publiek. En heel grappig, steeds meer celebrities worden gespot met kleding van Masters of Dirt! Niet van de minste trouwens want we hebben het hier over o.a. Kevin Costner, Bam Margera, Johnny Knoxville en David Hasselhof. Waauw, geweldig! Zou mijn streekgenoot Eddy Wally zeggen!

Zo dat was het weer in grote lijnen. Nu eerst de hond uitlaten, want dat beest is ook wel content als hij me nog eens terug ziet na een lange afwezigheid!

Cheerio!

PS Meer over FMX4ever hier

Credit foto’s:Vincent Huang & Jarno Schurgers/Red Bull Photofiles

Uw reacties

Ook te lezen