X

Bezoek de Memorial René Baeten in Herentals!

Het is precies een halve eeuw geleden dat de eerste Belgische wereldkampioen motorcross, de Herentalsenaar René Baeten om het leven kwam. Toevallig vindt dit jaar ook de internationale FIM rally plaats in Herentals. Met de openingsceremonie van deze beroemde rally voor motortoeristen ging vandaag ook de Memorial-tentoonstelling rond René Baeten open in Cultureel Centrum ‘t Schaliken.

Hier krijg je een fraaie kijk op de sportieve loopbaan van Baeten aan de hand van foto’s, filmbeelden, kunstwerken, trofeeën en nog veel meer.  Een echte aanrader en MXM was er als de kippen bij! Later deze week meer over deze kleine blonde pionier van de vaderlandse MX. Een voorproefje van de Memorial zie je hieronder. Meer informatie  over de FIMrally vind je op deze site.

De Memorial René Baeten praktisch
Waar en wanneer: Van dinsdag 22 tot en met zondag 27 juni in cultuurcentrum ‘t Schaliken, op de Grote Markt in Herentals.
Openingsuren: De tentoonstelling is gratis toegankelijk van dinsdag tot en met vrijdag van 10 uur tot 12 uur en van 13.30 uur tot 18 uur. Op zaterdag van 13.30 uur tot 22 uur, zondag van 13.30 uur tot 18 uur.

[nggallery id=109]

 

Credit foto: Plan-B, Edmond Luyten (INTRO)