X

Team Engeland wint Farleigh Castle Vets MX, Belgen eervol tweede

Het Engelse team met Ryan Voase, Brad Anderson, Jamie Law en Kris Winder heeft de Farleigh Castle Vets MX editie van 2023 gewonnen. De grote gangmaker van dit Brits succes was wel Brad Anderson die alle vier de heats op zijn naam schreef. De Belgen reden een erg degelijke tweedaagse maar moesten hun meerdere erkennen in de suprematie van Anderson en zijn kompanen.

Op zaterdag moest er gekwalificeerd worden en werd er al een eerste reeks gereden voor de landenteams. Toen al liet het Engels team zien dat ze het de Belgen niet gemakkelijk gingen maken. Brad Anderson, ex-Europees kampioen, won de reeks afgetekend. Het Belgisch team onder leiding van Danny Scheers deed het overigens prima met een vierde plaats voor David Segers, een zevende plek voor Patrick Caps, een elfde voor Laurent Lacasse en een 22ste plek voor Wim Couwberghs.

In de nevenreeks voor Twinshocks werd Danny Scheers tweede en de Genkse friturist Ronny Lambrechts derde.

Op zondag deden de Belgen het nog beter en gingen flink tekeer om de achterstand op de Britten te minimaliseren. Het bracht echter geen zoden aan de dijk, het Engels team reed sterk en foutloos. Brad Anderson won de drie resterende reeksen met telkens zijn ploegmaat Ryan Voase die ook altijd binnen de top vijf te vinden was. Zo won Team Engeland de 2023 editie voor de Belgen en Team Wales. Het volgende grote vintage-evenement had de RSP Classic in Arco di Trento moeten zijn op 7 en 8 oktober maar door organisatorische problemen komt deze mooie race helaas te vervallen.

Resultaat Farleigh Castle Vets MX

  1. Team England
  2. Team Belgium
  3. Team Wales
  4. Team Northern Ireland
  5. Team USA

Alle resultaten kan je bekijken via Mylaps.