X

De nieuwe RM’s zijn in aantocht!

In Hamamatsu zijn ze er vroeg bij, want Suzuki presenteert nu al haar MX modellen voor volgend jaar. De 2011 RM-Z250 en RM-Z450 zullen in Nederland namelijk al vanaf augustus in de showroom te bewonderen zijn.

De 2011 RM-Z250

Suzuki’s RM-Z250, die het goed deed in allerlei tests (waaronder de MasterClass test en onze eigen test) krijgt voor 2011 een geheel nieuw uiterlijk. Althans volgens de perstekst. Schokkend zijn de nieuwe graphics en de zwarte nummerplaat aan de voorzijde immers niet meteen, al oogt het wel netjes. Het blok is voorzien van Suzuki’s ingenieuze elektronische brandstofinjectiesysteem en zorgt voor perfecte vermogensafgifte in alle toerentallen. Daarnaast wordt  door de gepolijste drijfstang een maximaal toerental van niet minder dan 13.500 tpm mogelijk gemaakt. Standaard is de Suzuki MX2 motor reeds geleverd met wave remschijven een een Renthal Fatbar stuur. De vering wordt zowel voor als achter verzorgd door Showa. Zowel qua balans balans als stijfheidmogen we hier volgens Suzuki het nodige van verwachten.

De 2011 RM-Z450. We zijn ontzettend benieuwd!

De 2011 RM-Z450

Ook de RM-Z450 heeft een visueel een opfrisbeurt gekregen dankzij veranderde graphics en een compleet witte nummerplaat voor. Verder is de machine van Ryan Dungey, Clément Desalle en co uiteraard voorzien van elektronische brandstofinjectie. Kwestie van het vermogen goed te kunnen doseren. Dankzij een licht en slanke rijwielgedeelte zou de Soes, voor rijders van elk niveau, ook prima moeten scoren qua handelbaarheid… Net zoals zijn kleine broertje is ook de RM-Z450 standaard voorzien van wave schijven en een Renthal Fatbar stuur.

De 2011 Suzuki RM-Z250 en RM-Z450 staan medio augustus 2010 bij de Suzuki Motocross dealers, ook de Suzuki RM85 zal rond deze periode leverbaar worden. De nieuwe prijsstellingen worden binnenkort bekend gemaakt.  Voor meer informatie over de Suzuki Motocross modellen kan je ook terecht op www.suzuki.nl

Credit foto’s: suzuki