MX2 reacties na Kegums

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Jeffrey Herlings, Red Bull KTM Factory (GP-winnaar, 3-1)
”Ik heb hard gewerkt de afgelopen weken ondanks dat ik een aantal moeilijke wedstrijden heb gehad. Ik wil iedereen bedanken voor hun hulp. In de laatste zes manches heb ik slechts 50 punten gescoord. Gelukkig kom ik nu sterk terug met mijn tweede overwinning van het seizoen. Het betekent veel voor me. Geweldig! Ik hoop dat ik dit jaar nog meer goede resultaten neer kan zetten en dat ik het kampioenschap op een derde plaats af kan sluiten. Ik zal er hard voor blijven werken”

Nog geen 16 maar Herlings heeft zijn tweede GP al op zak!

Ken Roczen, Teka Suzuki (tweede, 2-3)
“Ik vond het circuit hier lang niet zo goed als vorig jaar want het lag erg moeilijk.  In de eerste reeks kwam ik sterk terug tot in Marvin’s wiel en probeerde ik zo hard mogelijk hem voorbij te gaan om te winnen.  Ik maakte een fout door niet naar mijn pitbord te kijken en was me niet bewust van de tijd die ik nog had. Toch was ik nog tevreden met de tweede plaats, bovendien gaf dat ook zelfvertrouwen voor de tweede reeks. De race tussen mij, Herlings en Frossard was echt geweldig. Op sommige plaatsen had ik echter niet de goede lijnen. Zo maakte ik vlak voor de wavesectie een foutje en toen kwam Steven me voorbij. Ik won niet maar ik ga volgend weekend toch met een opgeheven hoofd tegemoet.”

Steven Frossard , Monster Energy CLS Kawaski (derde, 4-2)
“Mijn tweede plaats van zaterdag was een goede uitgangspositie voor de GP-reeksen. De eerste manche kreeg ik echter af te rekenen met maagpijn. Ik zat in het eerste gedeelte van de reeks dicht bij de kop van de wedstrijd maar tegen het einde aan moest ik de eerste drie laten gaan. In de tweede reeks startte ik als tweede na Herlings. Ik kon hem in de tweede ronde voorbij gaan en een gat slagen. Na vijfentwintig minuten aan de leiding gereden te hebben, maakte ik een paar fouten en kwamen Herlings en Roczen voorbij.  Maar ik hield mezelf voor dat ik niet verslagen zou worden door twee tieners. Ik wou op zijn minst op het podium staan. Ik ging Roczen terug voorbij en had ook Herlings bijna te pakken, maar een klein foutje zou me de overwinning kosten. Die tweede reeks was echt schitterend, ik heb er echt van genoten. Ik focus me nu op Zweden en de rest van het WK.”

Marvin Musquin, Red Bull KTM Factory (vierde, 1-7)
“In de tweede reeks ging ik in de tweede bocht tegen de grond. Er was iets te overvloedig gesproeid en dus schoof ik weg en sloeg mijn motor af. Ik was erg kwaad maar kon toch nog mooi terugkomen om als zevende te finishen.  Ik heb deze week drie punten voorsprong verloren en dus moet ik van af nu erg gefocust zijn en ieder weekend op het podium te staan. Zweden is een goed circuit maar zeker niet makkelijk, maar zoals steeds zal ik er mijn best doen.”

Paulin miste topstarts om vooraan een rol van betekenis te kunnen spelen.

Gautier Paulin, Yamaha Monster Energy MX Team (vijfde, 7-4)
“In de tweede reeks zat mijn beste rondetijd maar 0.8 sec boven die van de leiders, dat bewijst dus dat de snelheid er is. Ik verloor echter teveel tijd achter Roelants en Nicholls en tegen ik voorbij hen was waren de drie eersten al gaan vliegen. Het circuit was erg moeilijk en technisch. Voor mijn rijstijl was dit echt een fysieke beproeving want je moest overal zo precies rijden!  Qua concentratie, snelheid en fysieke conditie zat het wel goed. Normaal gezien rijd ik erg goed op dit soort circuits maar dan moeten mijn starts wel verbeteren. Lukt dat dan rijd ik vooraan met de toppers mee en speel ik mee voor het podium. Ik heb hard getraind en krijg eindelijk terug het gevoel dat ik zocht op de motor. In de aanloop naar Zweden rust ik wat uit en ga ik me wat amuseren op mijn motor.”

LEES MEER  VIDEO: Qualy Highlights MXGP Turkije

Harri Kullas, Yamaha Monster Energy Gariboldi (zevende, 6-12)
“Ik ben tevreden over dit weekend want tijdens de afgelopen GP’s heb ik niet veel geluk gehad. Op een maand tijd heb ik twee lichte hersenschuddingen gehad!  Ik had een goede start in reeks 1 en lag in het begin zelfs derde. Ik viel echter een plaats terug en had dan een goed duel voor de vierde plaats met Roelants. Die bleek echter te snel te zijn. Uiteindelijk werd ik zesde wat nog wel meeviel. In de tweede reeks startte ik terug sterk. Ik hing in de top 10 maar reed wat minder agressief waardoor ik plaatsen verloor. Toen ik mijn ritme terug vond kon ik nog mensen als Simpson voorbij gaan. Zevende overall is niet slecht, maar de tweede reeks had beter gekund.

Christophe Charlier, Yamaha Monster Energy Gariboldi (achtste, 10-9)
“Iemand probeerde me aan de kant te drukken in de eerste bocht van de eerste manche. Ik was op zaterdag al een paar keren tegen de grond gegaan en wou dus wel wat voorzichtiger zijn maar duwde toch terug. Daardoor kreeg ik pijn in mijn arm en rug.  De tweede reeks was vrij goed en ik voelde dat mijn snelheid behoorlijk was. Na zaterdag moest ik het wat kalmer aan doen, maar na een periode van pech vond ik dit toch weer een stap in de goeie richting.”

Arnaud Tonus, Teka Suzuki (negende, 12-8)
“Ik had twee regelmatige races. In de eerste reeks startte ik slecht en dus moet ik vanaf het begin aanvallen. Tegen het einde aan duelleerde ik met Paulin tot de motor afsloeg. Vreemd genoeg werd ik toch nog twaalfde en pakte ik zo nog negen punten. In de tweede reeks pakte ik mijn beste start van het jaar.  Ik ging een paar rijders voorbij maar deed het toch maar voorzichtig aan. Ik wou geen fouten maken want de omstandigheden waren moeilijk voor iedereen. Er lagen echt gevaarlijke hobbels in het circuit dat eigenlijk een mix van zand en een harde ondergrond was. Dat maakte het moeilijk om een goed ritme vast te houden.”

Ondanks een duimblessure toch nog zesde: Joël Roelants.

Shaun Simpson, Red Bull KTM Factory (tiende, 8-13)
“Toen ik vanmorgen het circuit afgewandeld had, zag ik het nog positief in. Het circuit zag er cool uit.  Er lagen mooie springbergen en het zag er gewoon anders uit dan wat we gewend zijn. Toen we echter begonnen te rijden bleek het op veel plaatsen snel en glad te zijn. Ik probeerde zowat alle mogelijke lijnen maar ik vond nooit mijn draai op dit circuit.”

LEES MEER  VIDEO: Behind the Gate Episode 14

Jacky Martens, teammanager Nestaan JM Racing KTM
” De GP van Teutschenthal van vorige week heeft zijn tol geëist van onze rijders. Om te beginnen is het niet kunnen starten van Dennis hier in Kegums een tegenvaller. Ook Joël kon niet 100% voluit gaan hier in Letland door zijn in Teutschenthal opgelopen duimblessure. Het circuit in Kegums is zanderig met een keiharde ondergrond, wat het rijden verraderlijk als ook fysiek erg veeleisend maakt. Als ik zie hoeveel pijn Joël gedurende het weekeinde te verduren heeft gehad is het een meevaller dat hij de 6e plaats heeft weten te bemachtigen. Nu Joël hier doorheen gekomen is hebben we gelukkig weer een week de tijd om verder te recupereren.

Bij de start van de GP van Letland was Axel Alletru onze enigste niet-geblesseerde MX2 rijder. Zijn crash in de tweede ronde van de eerste reeks heeft hier helaas een acuut einde aan gemaakt Met aanvullende medische expertise die op aanwijzing van Dhr. Kinigadner van KTM is ingewonnen, de hulp van dr. Claes en de assistentie van Johan Boonen ( teamsponsor-DT1),is direct speciale medicatie vanuit België naar Riga ingevlogen. Ik kan het medische team in Riga, KTM Oostenrijk, Dr. Claes en Johan alleen maar danken in de wetenschap dat er alles aan gedaan is en wordt om het herstel van Axel te verzekeren.”

Credit foto’s: CDS

Uw reacties

Ook te lezen

  • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Turkije

    VIDEO: Qualy Highlights MXGP Turkije

    Tijdens de achttiende Grand Prix van het seizoen startten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist te winnen voor landgenoot Lucas Coenen (foto). Gajser …
  • Tim Gajser pakt zijn achtste pole van het seizoen

    Tim Gajser pakt zijn achtste pole van het seizoen

    Tijdens de achttiende Grand Prix van het seizoen start Tim Gajser vanaf de pole-position. De Honda-rijder wist de wedstrijd over 20 minuten en twee ronden te winnen voor Jorge Prado …
  • Everts wint, Langenfelder bokt De Wolf tegen de grond

    Everts wint, Langenfelder bokt De Wolf tegen de grond

    Voor de derde keer dit jaar heeft Liam Everts de “RAM Qualifying Race” gewonnen. De 20-jarige crosser wist tijdens de Grand Prix van Turkije te winnen voor Lucas Coenen en …
  • Valin wint, Van Erp derde voor Valk

    Valin wint, Van Erp derde voor Valk

    Tijdens de tiende wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc heeft Mathis Valin de eerste manche gewonnen. De Kawasaki-rijder wist de Yamaha-rijders voor hem te verschalken in de eerste ronde waarna …