X

Paulin wint kwalificatierace voor eigen publiek!

Bijna traditioneel ging Jeffrey Herlings met de kopstart aan de haal, maar teammaat Musquin nam al snel het commando over. Ook Gautier Paulin was goed mee in de start. De Monster Energy-Yamaha rijder ging snel voorbij Herlings en nam in de derde ronde de leiding over van Musquin. Ook Dennis Verbruggen was weer goed gestart op de zesde plaats. Paulin controleerde de race, moest even de kop afstaan aan Musquin, maar maakte de klus uiteindelijk wel af. Winst van Paulin dus voor Musquin en Herlings. Frossard had een hele slechte start rond de 20ste plaats maar kwam knap terug tot de vierde plaats. Van Horebeek werd zevende voor Verbruggen. Roelants staat morgen voor een moeilijke opdracht. De Nestaan-JM Racing KTM vertrekt immers als 31ste, naast Ceriel Klein Kromhof. Triest werd 35ste.

Kwalificatie MX2

1. Gautier Paulin, 2. Marvin Musquin, 3. Jeffrey Herlings, 4. Steven Frossard, 5. Shaun Simpson, 6. Ken Roczen, 7. Jeremy Van Horebeek, 8. Dennis Verbruggen, 9. Arnaud Tonus, 10. Matiss Karro, 11. Valentin Teillet, 12. Loic Larrieu, 13. Christophe Charlier, 14. Zach Osborne, 15. Hugo Dagod, 16. Nikolaj Larsen, 17. Axel Alletru, 18. Mel Pocock, 19. Aleksandr Tonkov, 20. Harri Kullas , 21. Charles Lefrançois, 22. Alessandro Lupino, 23. Khounsith Vongsana, 24. Luke Hawkins, 25, Alessandro Battig, 26. Augusts Justs, 27. Nick Kouwenberg, 28. Petar Petrov, 29. Deny Philippaerts, 30. Marco Maddi, 31. Joël Roelants, 32. Ceriel Klein Kromhof, 33. Robin Kappel, 34. David Adam, 35. Nick Triest, 36. Rudi Moroni, 37. Klemen Gercar, 38. Jake Nicholls, 39. Michael Leib

Gauther Paulin: ” Door mijn blessure aan mijn kuitbeen kon ik een hele tijd niet trainen en verloor ik veel ritme. Het was ook moeilijk om keihard te trainen in de week en dan fris te zijn voor Ik ben blij dat ik nu eindelijk terug op niveau ben en de strijd kan aangaan met de beste piloten zoals Musquin en Roczen. Even verloor ik de concentratie waardoor mijn voorwiel weg gleed, toch kon ik de race nog winnen. Dat geeft in ieder geval vertrouwen voor morgen.” Herling

Marvin Musquin: ” Het circuit lag er echt niet gemakkelijk bij. Het was heel droog, maar toch waren er diepe sporen. Ik voelde me niet helemaal op mijn gemak. En ik denk dat het ook wel omstandigheden zijn die Paulin die van het zuiden is goed liggen. Ik ben van het zuid-westen en daar kenen we dat minder. Toen Paulin viel kwam ik even aan de leiding, maar Gautier was gewoon iets sneller. Uiteindelijk is het ook maar een kwalificatierace en ik wilde niet te veel risico’s nemen.”

Steven Frossard: “Ik denk dat ik morgen kan winnen als ik een goede start heb. Mijn snelheid is goed, maar iedereen is hier erg aan elkaar gewaagd. Als het circuit wordt besproeid zou het er morgen veel beter moeten bij liggen. Vandaag was het slipperig en redelijk gevaarlijk.”