X

Poll: Wie krijgt uw stem ?

Dit weekend staat niet alleen in het teken van het BK , maar ook de verkiezingen zullen de hoofdpunten van de nieuwsbulletins aanvoeren. Dus waarom deze twee niet samenvoegen en wij zullen zo alvast vroeger weten wie de grote overwinnaar wordt van deze verkiezingen. U kan uw stem hieronder uitbrengen! Stemadvies vindt u onderaan.

[nggallery id=101]

[poll id=”16″]

Verkiezingskoorts in Kester

Zondag 13 juni staat er niet alleen een belangrijke politieke afspraak op de kalender, ook sportief staat er heel wat op het spel. Nu zondag vindt immers de tweede wedstrijd van de MX Pro Series (BK Motorcross) plaats in Kester. Een absolute klassieker die onder motorcrossliefhebbers bekend staat als Vlaanderens mooiste!

In tegenstelling tot in de wetstraat hoeven we na de wedstrijd niet te wachten op onderhandelingen, formateurs of informateurs. Zondagavond is de winnaar bekend, gegarandeerd! Kwestie van voldoende steun te verzamelen rond de omloop hebben de heren piloten de voorbije weken druk campagne gevoerd. Om u te helpen bij een gefundeerde keuze geven we hieronder een overzicht van hoe de rijders hun aspiraties op stembusdag willen waarmaken!

De winnaar van vorig jaar, Ken De Dycker heeft allesbehalve een vlotte campagne achter de rug. Keeno is nog steeds erg populair, maar de overgang van de Suzuki-partij naar het blauw van Yamaha draaide totnogtoe niet uit in zijn voordeel. Toch zijn de verwachtingen hoog, want op zijn dag is de spectaculaire krachtpatser onklopbaar. Tja, je bent een straffe kadee of niet..

Tweevoudig wereldkampioen Steve Ramon rijdt zowat een thuisrace op de Kesterheide. De West-Vlaming is immers een clubpiloot van het organiserende AMC Dworp. Ramon is een vaste waarde in de Belgische MX-scène en kan met partijvoorzitter Sylvain Geboers rekenen op flink wat ervaring binnen zijn rangen. Wie op Ramon stemt kiest voor regelmaat en betrouwbaarheid!

Na een Belgische titel met Clément Desalle gaat de LS partij met twee nieuwe boegbeelden naar de kiezer. Tanel Geen-woorden-maar-daden Leok is geen onbekende voor het publiek. Het is een stille maar harde werker, die in het verleden al regelmatig successen boekte. En in Spanje een GP-debat won. Leok werd trouwens ook tweede tijdens de eerste wedstrijd in Beervelde. Binnen de eigen rode rangen moet de Est wel afrekenen met de Italiaan Davide Guarneri. Guarneri komt van een lager bestuursniveau (MX2) toch liet hij al zien dat hij alles in zich heeft om ook onder de grote jongens uit te groeien tot een zwaargewicht! Zijn slogan: ‘Kies voor stijl & snelheid.’

Na jaren van blessureleed en omzwervingen bij rood, groen en oranje is Kevin Strijbos dit jaar terug bij af beland. Alleszins verwarrend voor het grote publiek, maar de klasbak uit Wuustwezel vond in extremis onderdak bij een kleinere, gele partij uit Nederland: Beursfoon-Suzuki. Kevin won nog nooit in Kester al lijkt zijn aanpak van geleidelijkheid in de GP-debatten wel resultaten op te leveren. Wie weet ook zondag?

Als er iemand is die zich steeds heeft ingezet om de kloof tussen de piloot en de burger te dichten dan is het wel Marc de Reuver! Ook hij komt op voor Beursfoon-Suzuki. De sympathieke Nederlander is een graag geziene gast in ons land. Tijdens de voorbije campagne kreeg hij wel af te rekenen met gezondheidsproblemen. De Reuver stond twee jaar geleden al op het podium in Kester.

Klein, maar dapper dat is de éénmanspartij van Marvin Van Daele. Van Daele voerde campagne met meer ‘Smarry op straat’. Vorig jaar zette Marvin een dijk van een resultaat neer met een vierde plaats in de BK-eindafrekening. Of hij nu weer rond de podiumdrempel uitkomt is maar zeer de vraag want het niveau ligt immers ontzettend hoog.

Jeremy Van Horebeek won al eens in Kester. Hij is de man uit de streek en kan dan ook rekenen op heel wat aanhang. The Jerre gaat voor groen met lef en techniek, een sterke combinatie die dit jaar nog veel te weinig werd omgezet in resultaten. Van Horebeek heeft het dan ook ‘Niet van horen zeggen’. Een plaats rond de podiumdrempel zou voor hem een prima uitslag zijn.

Het dynamische duo uit Grobbendonk Dennis Verbruggen en Joël Roelants deed de wenkbrauwen fronsen met een gezamenlijke campagne. Toch gaat voorlopig alles naar wens. De twee kopstukken van de Nestaan-JM Racing-KTM lijst brengen een boodschap die een groot deel van het MX-publiek aanspraakt: ‘Respect voor de MX2, nu!’

Meer groen geweld komt er van raspiloten Sébastien Pourcel en Jonathan Barragan. Ze zijn allebei gedreven, maar ook onvoorspelbaar en schuwen de risico’s niet. Pourcel maakte weinig indruk in zijn campagne en zijn slogan ‘Want Pourcel is snel’ sloeg de voorbije weken niet echt aan. De Spanjaard Barragan keer terug naar zijn roots met de kreet ‘El Torro is back!’

In laatste instantie mengt zich nog een outsider in de strijd. Veteraan Josh Coppins is de meest bekende van de kleine rode Aprilia formatie waar ook de West-Vlaming Manuel Priem op de lijst prijkt. Priem is terug van weggeweest en bekijkt Kester als een eerste test. Coppins is een oud-winnaar op de Kesterheide en rijdt er graag.

Credit foto’s: CDS, MX Sniper, Massimo Zanzani, Ray Archer, Red Bull Photofiles, Pixelpony