X

Voorbeschouwing MX Pro Series Kester

Zes weken na de eerste BK wedstrijd van het seizoen geven de toppers van het Belgische motorcross mekaar rendez-vous in het Vlaams-Brabantse Kester. De omloop in het hart van het Pajottenland geldt als ‘Vlaanderens mooiste’ en kan elk jaar op een sterk deelnemersveld rekenen. De voorbeschouwing in ‘Het Nieuwsblad’ vind je hier.

Pakt Ramon zijn eerste zege ooit in Kester?

Steve Ramon, die lid is van het organiserende AMC Dworp, komt als BK-leider naar Kester. De West-Vlaming kwam de laatste weken terug op toeren de GP’s en zal in het Pajottenland die lijn willen doortrekken. Bovendien won the Bomb nog nooit op de Kesterheide. Zijn naaste achtervolger, MX1 rookie Davide Guarneri, liet de voorbije GP’s ook een goede indruk na. Guarneri telt op zijn beurt 2 punten voorsprong op teammaat Tanel Leok.

Keeno kreeg in Beervelde af te rekenen met pech. Kan hij in Kester wel meespelen voor de overwinning?

Vorig jaar won Ken De Dycker twee van de toen nog drie reeksen in Kester. Vraag is of hij dat dit jaar ook kan. De Vlaams-Brabander zit een beetje in de hoek waar de klappen vallen, maar prijkt niettemin op een 5e plaats in de WK-tussenstand. Of hij in Kester zijn achterstand op Steve Ramon, de kloof bedraagt momenteel al 12 punten, kan inlopen valt af te wachten. Ook Kevin Strijbos zal zich na twee jaar afwezigheid op de Kesterheide maar al te graag nog eens tonen aan het enthousiaste Brabantse publiek.   Na jaren van blessureleed begint Strijbos stilaan terug in vorm te raken. In Nederland won hij al een kampioenschapswedstrijd, kan hij dat ook in Kester?

Nogal wat rijders maken in Kester hun comeback na een blessure.  Daarbij denken we dan in de eerste plaats aan Manuel Priem (meer over zijn comeback hier), maar ook aan Marc de Reuver en  Sébastien Pourcel.  Pourcel staat momenteel vijfde in de BK-tussenstand en vindt in het Pajottenland een omloop die hem allicht beter ligt dan die in Beervelde.  Met Joshua Coppins, staat er ook een vaste waarde op de Kesterheide, achter het starthek. De Nieuw-Zeelander rijdt dit jaar geen compleet BK meer, maar Kester blijft een van zijn favoriete circuits.

The Jerrre op een 450!

Voor Jeremy Van Horebeek is Kester een thuiswedstrijd. De best geklasseerde MX2-rijder moet, mits een goede start in staat zijn om voor het podium mee te spelen. Een bedenking die misschien ook opgaat voor ploeggenoten Joël Roelants en Dennis Verbruggen.  Alledrie stonden ze in Kester al eens op het hoogste podiumschavotje bij de Inters MX2, halen ze nu het podium bij de Inters Open? In principe heeft Van Horebeek echtereen bijkomend voordeel want hij maakt zondag zijn debuut op de krachtigere MX1 motor! Met Shaun Simpson krijgen de drie Belgische MX2 rijders er alvast een sterke sparringpartner bij.

Met 4 waardige kandidaten wordt de strijd om de beste MX2’er een wedstrijd in de wedstrijd. Simpson neemt het op tegen Verbruggen, Van Horebeek en Roelants.

Credit foto’s: Ray Archer, CDS, Samo Vidic/Red Bull Photofiles