X

Voorbeschouwing, deelnemers en tijdschema (O)NK Sidecars Oldebroek!

Deze zaterdag staat op het spectaculaire circuit “De Bargen” te Oldebroek de tweede ONK Sidecar Masters op het programma met weer veel internationale cracks aan het starthek. Naast de Sidecar Masters komen ook de NK en Cup klasse zijspannen aan de start. De ONK, NK en cup klassen binnen de quads geven ook acte de presance waardoor het een bomvolle mooie motorcrossdag zal worden!

Bij de ONK Sidecar Masters zijn leiders Hermans/Van den Bogaart favoriet voor de winst. In de eerste race in Oss waren ze duidelijk iedereen de baas. Alleen Keuben/Rietman konden redelijk in het spoor blijven en dus wordt van hen de meeste tegenstand verwacht. De broers Leferink kwamen met twee keer plek drie in Oss ook sterk voor de dag. De snelheid is er zeker en de top drie is voor herhaling vatbaar! Gert van Werven, geboren in de omgeving van Oldebroek, had in de 2e heat te Oss wat pech en kon daardoor geen potten breken. Nu zijn Van Werven/Van der Wiel gebrand om goed te scoren op circuit de Bargen. Wijers/Van Hal kwamen in Oss slecht weg bij de start maar maakte twee keer de meeste progressie in de heats. Wie weet wat er gebeurd als men nu binnen de top vijf zit na de start?
Van overzee komen onderandere de Britten Wilkinson/Millard zich met de strijd bemoeien. Op een goede dag kan men zomaar de podiumplekken veroveren. Naast Wilkinson ziet men nog een tweetal andere Britse teams aan de start naast ook een handvol teams uit België. Ook de verrassende nummer vier van Oss, de Duitser Prümmer met zijn Franse bakkenist Lebraton, is van de partij en men is gebrand om door te stoten naar podiumplekken in het Nederlandse zand.

 


De NK Zijspannen starten samen met de ONK Zijspannen en zijn te herkennen aan de witte nummerplaten. In de NK-klasse is Ruben van Werven kandidaat voor de winst op zijn thuiscircuit te Oldebroek. Van Werven/Buitenhuis wonnen in Oss nipt de NK-klasse voor de broers Barink. Laatstgenoemde kwamen in Oss zeer sterk naar voren rijden na een slechte start en kwamen net een paar puntjes te kort om Van Werven als winnaar van het podium te stoten. Barink en Van Werven lijken niks onder te doen voor elkaar dus de strijd tussen de zijspannen met de witte nummerplaten is er zeker een om in de gaten te houden op de achtergrond van het ONK Zijspan geweld.

 

Naast de ONK en NK komt ook de zijspannen Cup weer aan de start.
In Oss waren het Daan van Campen en Indy van der Kolk die als een duveltje uit een doosje met de winst aan de haal gingen. Dit was verrassend maar zeker niet onverdiend. De jonge Achterhoekse combinatie reed met een eerste en derde plek gedegen naar de winst in Oss.  Zullen zij weer voor de winst kunnen gaan of verrast een ander team vriend en vijand door de winst weg te kapen? Vast staat dat de cup-klasse zijspan op het zware circuit te Oldebroek in iedergeval gaat zorgen voor spektakel!


Bij de quad klassen zijn in het ONK alle ogen gericht op Julian Veldman die in Oss zijn eerste ONK winst pakte. Zijn concurrenten zullen er alles aan doen om ‘de kikker’ van het hoogste podium te stoten.

De trainingen begin om 8.30 en rond 11.15 valt het starthek voor de eerste van in totaal 10 heats die de toeschouwers te zien zullen krijgen.
Het volledige tijdschema en alle deelnemerslijsten vind u hieronder

Deelnemerslijst Oldebroek

Tijdschema Oldebroek zaterdag 30-03